НОВИНИ

Наполи разби Лацио и оглави еднолично Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:42, 28.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
наполи разби лацио оглави еднолично серия
Слушай новината

Отборът на Наполи излезе еднолично начело в италианската Серия "А", след като победи с 4:0 у дома тима на Лацио в среща от 14-ия кръг на Калчото.

Футболистите на Лучано Спалети се възползваха от втората поредна грешна стъпка на Милан и с днешния успех вече имат три точки аванс пред "росонерите". Лацио пък остава с 21 пункта на 6-то място, като със същия актив са още отборите на Фиорентина, Ювентус и Болоня.

Преди началото на срещата от Наполи почетоха паметта на легендарния Диего Армандо Марадона, откривайки негова статуя вътре в самия стадион, който носи името на аржентинеца, който си отиде от този свят преди една година.

Домакините стартираха ударно срещата и след само седем минути игра вече водеха в резултата. Пьотр Желински се възползва от лошо изчистена топка от отбраната на Лацио и с премерен изстрел вкара за 1:0.

Само три минути по-късно голмайстор №1 в историята на "бианкочелестите" Дрийс Мертенс удвои аванса на своя тим. Белгиецът елегантно финтира двама съперници, след което от точката за изпълнение на дузпа не остави шансове на Пепе Рейна с премерен удар в десния ъгъл.

Отново Мертенс беше точен за 3:0 в 29-та минута, като този път той преодоля противниковия страж с прекрасен удар от движение от границата на наказателното поле.

Крайният резултат пък бе оформен пет минути преди края на редовното време, когато Фабиан Руис се разписа със страхотен удар от дистанция, попаднал в долния ляв ъгъл на вратата на Лацио.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
728 са новите случаи на коронавирус у нас
728 са новите случаи на коронавирус у нас
Реал (Мадрид) надви Севиля и увеличи преднината си на върха в Ла Лига
Реал (Мадрид) надви Севиля и увеличи преднината си на върха в Ла Лига