НОВИНИ

Наситена спортна програма в ефира на БНТ през септември

наситена спортна програма ефира бнт септември
bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 26.08.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската национална телевизия (БНТ) ще предложи на своите зрители наситена спортна програма през септември, като акцентите в нея падат върху Европейското първенство по баскетбол за мъже с участието на България, Световното първенство по художествена гимнастика в София, Световното първенство по борба, както и мачовете на българските национали в турнира Лига на нациите.

Всички тези събития бяха анонсирани от програмния редактор на дирекция "Спорт" на БНТ Евгени Николов, който гостува в сутрешния блок "Денят започва".

Спортната програма на БНТ през септември стартира още на 1 септември с мача на откриването на Евробаскет 2022, в който България се изправя срещу Испания, а срещата ще бъде излъчена от 14.30 часа в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. За "лъвовете" това ще бъде първи мач на Европейско първенство след 11-годишна пауза.

По-късно през септември БНТ ще ви направи свидетели и на Световното първенство по художествена гимнастика между 14 и 18 септември в зала "Арена Армеец" в София. БНТ ще бъде телевизията домакин на този шампионат, която ще излъчи международния сигнал, а Евгени Николов описа тази задача като "тежка и отговорна".

"БНТ ще бъде телевизията домакин на Световното първенство по художествена гимнастика. Това е изключително важно, защото ние ще произведем сигнала за целия свят. Това е една изключително тежка, отговорна и надявам се приятна за гледане задача. Екипите ни вече са готови", сподели Николов в студиото на "Денят започва".

През септември БНТ ще излъчи още и Световното първенство по борба в Белград (10-18 септември), както и мачовете на националния ни отбор по футбол в турнира Лига на нациите срещу Гибралтар (23 септември) и Северна Македония (26 септември).

На 10 и 11 септември пък зрителите на БНТ 3 ще могат да наблюдават и всичко най-интересно от Световната купа по паркур, която ще се проведе в София зад НДК.

Какво още сподели Евгени Николов в студиото на "Денят започва" вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина политологът Анастас Стефанов
Почина политологът Анастас Стефанов
Прокуратурата: Задържаният непълнолетен сириец е управлявал автобуса при катастрофата в Бургас
Прокуратурата: Задържаният непълнолетен сириец е управлявал автобуса при катастрофата в Бургас