НОВИНИ

Наско Сираков представи Стоилов, треньорът обяви първите си ходове

наско сираков представи стоилов треньорът обяви първите стъпки
bnt avatar logo
от БНТ
17:29, 02.09.2021
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков представи официално новия треньор Станимир Стоилов. Той връчи на наставника синя фланелка с номер 2024 на гърба, който символизира продължителността на договора, подписан от специалиста. Контрактът, както заяви Наско Сираков, е минимум за 3 сезона.

Станимир Стоилов вече е предприел първите си действия на "Герена", като сподели, че няма да разчита на трима играчи - Валери Божинов, Христофор Хубчев и Симеон Славчев.

В същото време нападателят Димитър Костадинов, полузащитникът Мартин Райнов и защитникът на Етър Хосе Кордоба са сред желаните играчи, които да се присъединят към състава.

По време на пресконференцията стана ясно, че треньорът ще носи отговорностите и на спортен директор.

Наско Сираков се обърна към наставника с думите: "Изключително съм щастлив за Левски, че след 13 години най-успешният ни треньор се завръща в най-тежкия момент за клуба. Добре дошъл, Мъри, у дома."

"От моя гледна точка той ще има цялото спокойствие на света, но ако питате него, в Левски никога няма да е спокойно. Той си е заслужил безграничен кредит на доверие. Срокът на договора, ако питате мен, ще е безсрочен. Минимумът ще е за 3 години", коментира още Наско Сираков.

От своя страна Станимир Стоилов изрази задоволството си отново да бъде на стадион "Георги Аспарухов".

"Изключително съм щастлив да се завърна в моя клуб. За съжаление, в тези години, в които съм отсъствал, само се е рушило в Левски. Трябва да градим Левски стъпка по стъпка. Не очаквам утре да литнем и да направим чудеса, а от привържениците очаквам повече доверие към нашата работа. Спазвам една дума най-много – дисциплината. От утре се захващаме с по-сериозната работа, но и днес ще поведем тренировка. Футболните ни противници Лудогорец и ЦСКА избягаха много напред. Ще се опитаме по най-бързия начин да наваксаме изоставането. Ще се опитаме да променим мисленето и начина, и както много хора ни се подиграваха, както го наричахме – правилния футбол", сподели Стоилов.

Наставникът призова феновете на Левски да се обединят и да няма повече разделение сред фракциите.

"Левски има три проблема – първият е финансовият, вторият – спортно-техническият, а третият- непрестанното разделение между нашите привърженици", каза още треньорът на първата си пресконференция като треньор на клуба.

Помощник на Стоилов в Левски ще бъде Цанко Цветанов.

"И в двата периода, при първото ми пристигане, имаше уникално свиване на бюджета. Като футболисти не мога да ги сравнявам - играчите тогава и сега. Но от друга страна, няма големи разлики, тогава финансовото положение беше сигурно, но беше ограничен бюджет, който осигуряваше Тодор Батков", допълни Стоилов.

"Първото, което трябва да се направи сега в Левски, за мое съжаление, на трима футболисти няма да се разчита – Валери Божинов, Христофор Хубчев и Симеон Славчев. За Валери Божинов – има 70 минути за миналата кампания, две години го оставиха да си тренира край тъчлинията. Не може да продължава подобно положение, Славчев – добро име за българския футбол, но откакто е в Левски, не успя да разкрие потенциала си, но за Хубчев – има повече хора на една и съща позиция, аз работя с по-малко хора. Те дадоха колкото са могли на Левски, надявам се да си намерят по-добри отбори. Искам да взема 2-3 млади играчи", каза още Станимир Стоилов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо пропуска следващия мач на Португалия заради бурното си празнуване
Роналдо пропуска следващия мач на Португалия заради бурното си празнуване
30-годишен мъж почина след бой в Айтоско
30-годишен мъж почина след бой в Айтоско