НОВИНИ

Наско Сираков се извини на синята общност и обяви решението си за Николай Костов

"Изглеждахме като капсулиран клуб през последните месеци", сподели той

Наско Сираков
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 13.12.2023
Чете се за: 07:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков поднесе извинения за това, че отборът е изглеждал като капсулиран. Легендата на "сините" гарантира, че всеки месец феновете ще бъдат запознавани с всички действия в клуба.

"Искам да се извиня на цялата синя общност, че изглеждахме като капсулиран клуб през последните месеци, за което аз също имам сериозна вина. Това е от независещи от мен причини. Много от нещата, по които се работеше в клуба, изискват конфиденциалност. От тук нататък гарантирам на феновете, че всеки месец ще бъдат запознавани с всички действия, които се извършват от клуба. Искам да ви пожелая светли празници, здраве и приятно прекарване на коледно-новогодишните празници", каза Сираков.

На днешната пресконференция, на която се представя отчет за дейността и резултатите на клуба за 2023 година, присъстват изпълнителният директор Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет Борислав Георгиев.

Сираков коментира и настоящият треньор Николай Костов и както и неговата евентуална смяна.

"По никакъв начин не ми е минавало да сменям Николай Костов. Резултатите тази година са по-добри от миналата година. Както бях на 100% зад гърба на Станимир Стоилов, така съм и на 100% зад Николай Костов. Той е и ще бъде треньор на Левски“, каза легендата на "сините".

Георгиев разясни в детайли финансовото състояние на Левски и как са се променили нещата, свързани с изплащането на дълга към Националната агенция за приходите в изминалите няколко месеца.

"От името на клуба искам още един път да се извиня от името на УС и НС, че не бяхте напълно информирани за финансовото състояние на клуба. Всички фенове би следвало да знаят всяко едно действие, което се извършва прозрачно. Има основателни причини. Една от които е, че когато се водят преговори с НАП, трябва да е при медийна тишина, за да постигнем нашите цели. Както всички знаете УЕФА стриктно следи публични изявления. От това зависи лицензите. Няма как да изнасяме информация, защото може да попречи на клуба", започна Георгиев.

Той заяви, че от Левски не са искали да внасят раздор сред феновете на отбора.

"Има още една съществена причина – не искахме да всяваме допълнителен раздор сред феновете и да изгаряме мостовете за бъдещо обединение, което е нашата цел. След злополучната декларация на Шолак бях поканил господин Сираков няма и седмица по-късно, където ни бяха поставени много сериозни условия за публичните задължения. Имало е споразумение, обещания, чакали са. Когато декларацията излезе в публичното пространство, НАП постави условия между 30 и 50% от задължения да се платят, другите в рамките на една година. Мярката, която постигнахме 30 на 70, беше най-доброто. Тогава получихме много упреци. Много хора се упражняваха по темата. Постигнахме мярката. В последните изяви по медии някои казват, че това е по-добре. Тогава беше друго. Аз продължавам да твърдя, че това беше най-добрата мярка“, каза адвокатът.

Наско Сираков заяви, че е готов да изслуша всеки, който има желание да говори с него и е категоричен, че с лошо никой нищо няма да постигне.

"Мисля, че цифрите, които бяха казани, отговарят на въпросите. Не съм се отказал от нито една среща, която е полезна за Левски. Винаги съм отворен за разговори. С мен нещата се постигат много по-лесно с добро. С лошо трудно ще постигнат феновете нещо. Отново ще кажа, че съм готово да говоря с абсолютно всички. Имам 1000 причини да съм обиден, но съм готов да водим разговори на всякакви теми, но да се опитват да ме рекетират да прехвърля акциите, това няма да стане. Казвам го категорично. На живот и смърт е участието в Европа всяка година, защото това е задължителна цел пред Левски, но там се участва, когато го заслужиш на терена. Ние ще направим всичко възможно, за да изглеждаме по такъв начин, че да заслужим нашето място", добави още той.

"Чувам, че съм поставено лице на Васил Божков и Бойко Борисов, но Наско Сираков не е зависим от никого. Как си представяте аз да бъда контролиран? Не съм чувал Васил Божков повече от две години. Той има доста проблеми, че да се срещам с него. Когато се наложи да проведа разговор с него за доброто на Левски, ще проведа и 100, ако трябва. Миналото лято Манчестър Сити спечели Шампионската лига и Гюндоган си тръгна без пари. Не е нищо ново, случва се във всеки отбор и страна. Анди Краев и Петрис имат договори за още шест месеца. Нищо не се знае, но в следващите шест месеца трябва да си заслужат своето място", заяви Сираков.

"Нямам рецептата, но мисля, че всичко може да се случи на базата на разговори с феновете и на отстъпки в името на това Левски да е добре. Когато става въпрос на Левски съм готов на разговори, но не на рекет. За мен беше очаква спад в резултатите, но не в играта. В 90 процента от мачовете, които не спечелихме, надиграхме противника. Получиха ни се контузии на част от най-важните ни играчи. Ние нямаме възможност да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Всяка една контузия или наказание се отразява на отбора. Ние сме най-младият отбор. Очаква се, когато напрежението натисна играчите, това да се отрази. Няма как обаче на не бъда доволен от представянето на играчите и желанието", добави легендата на "сините".

"При всички положения ще има входящи трансфери. Постовете, на които търсим играчи, са тези на Анди Краев и Петрис. Търсим и на други позиции, а вече и сме намерили", каза Сираков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За рекордно увеличение на бюджета за култура се договориха партиите, подкрепящи управлението
За рекордно увеличение на бюджета за култура се договориха партиите, подкрепящи управлението
288 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през денонощието
288 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през денонощието