НОВИНИ

Наско Сираков: Смрадта в българския футбол трябва веднъж завинаги да бъде изчистена

наско сираков смардта българския футбол веднъж завинаги изчистена
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 14.04.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков потвърди пред футболната общественост, че Станимир Стоилов остава старши-треньор на тима.

Сираков заяви, че не би позволил специалистът да си тръгне по този начин от клуба и допълни, че ако Стоилов напусне, той ще последва неговия път.

По-рано през деня се появи официална позиция на Стоилов на клубния сайт на "сините", което гласи, че най-успешният треньор на Левски от началото на века напуска българския футбол, но остава при 26-кратните шампиони.

"Самият факт, че сме двамата тук отговаря на най-наболелия въпрос в последните часове. Няма опасност Мъри да не е треньор на Левски. Ако си е тръгнал, аз вече нямаше да съм тук. Щях да си тръгна преди него. Не съм изровил земята да го върна в Левски, за да позволя да си тръгне, по какъвто и да е начин", каза Наско Сираков.

Собственикът на "сините" отправи сериозна закана към ръководството на съдийската комисия към Българския футболен съюз, че ако "клоаката" в родния футбол не бъде изчистена веднъж завинаги, левскарката общност ще измете всичко.

Според Сираков по време на първия полуфинал за Купата с Лудогорец са били отсъдени две несъществуващи дузпи, а 100-процентова такава в 83-ата минута дори не е била прегледана от ВАР. Той добави, че изгонването на Хосе Кордоба в 79-ата минута е с цел Левски да бъде омаломощен за предстоящото "Вечно дерби" с ЦСКА в неделя.

"Вече се натрупва една абсолютна смрад, една клоака, която веднъж завинаги трябва да бъде изчистена. Ние ще дойдем 20 000 и ще изметем всичко. Ние възпитаваме нашите футболисти да не отговарят на провокациите на противника и на съдиите. Вчера на мача в Разград се дадоха две несъществуващи дузпи, не се даде 100-процентова дузпа в 83-ата минута - ВАР дори и не гледа ситуацията. Кордоба получи два жълти за правилно дишане. Изгониха го заради предстоящия мач с ЦСКА. Не ме интересува дали унгарци, или китайци ще управляват тази комисия - българският футбол трябва да се оправи. Ще дойдем 20 хиляди и камък върху камък няма да остане", завърши Наско Сираков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ББК "Пътища" засега отменят протестите: Получили уверение, че парите за ремонти ще се преведат до 30 юни
От ББК "Пътища" засега отменят протестите: Получили уверение, че парите за ремонти ще се преведат до 30 юни
"Топлофикация София" все още няма да спира парното заради очаквано застудяване
"Топлофикация София" все още няма да спира парното заради очаквано застудяване