НОВИНИ

Наставникът на Швейцария си пожела изразителна победа срещу България

наставникът швейцария пожела изразителна победа българия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 14.11.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на швейцарския национален отбор по футбол - Мурат Якин, заяви, че възпитаниците му ще търсят изразителна победа над България в последната си среща от квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

"Кръстоносците" са в ожесточена битка с Италия за първото място на група "C" в зона "Европа", което дава правото на директно класиране за световните футболни финали догодина.

В понеделник швейцарците приемат "лъвовете" в Люцерн от 21:45 ч., като срещата ще бъде излъчена пряко по БНТ 1, а в 21:35 ч. зрителите на БНТ 3 ще могат да проследят гостуването на европейския шампион в Белфаст.

Тимът на Якин и този на Роберто Манчини са с еднакъв актив от точки, като "Скуадра адзура" е лидер в групата заради по-добрата си голова разлика.

"Ще се опитаме да реализираме възможно най-много попадения. Ранен гол ще ни бъде от полза и като цяло трябва да се възползваме по най-ефективния начин от положенията си. Ще упражним натиск още от първата секунда. Хубавото е, че държим съдбата си в наши ръце", заяви Якин.

"Нужно е да останем съсредоточени. Няма нужда да променяме схемата на игра, тя си е добра. Просто ще бъдем по-офанзивно настроени. Българите пък ще действат на контраатака, защото разполагат с бързи състезатели", продължи селекционерът на Швейцария.

"Все пак трябва да подходим с уважение към съперника. Ще се нуждаем от търпение и концентрация. Едновременно с това ще следим какво се случва в Белфаст. Ако стартираме силно, ще увеличим натиска върху италианците. Тренирахме добре, домакини сме и като цяло съм оптимист", завърши Мурат Якин.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екзитпол към 20.00 часа, "Алфа рисърч": Битка за първото място между ГЕРБ-СДС и ПП, балотаж Радев-Герджиков
Екзитпол към 20.00 часа, "Алфа рисърч": Битка за първото място между ГЕРБ-СДС и ПП, балотаж Радев-Герджиков
Сърбия обърна Португалия и се класира за Световното в Катар
Сърбия обърна Португалия и се класира за Световното в Катар