НОВИНИ

Настимир Ананиев, ПП: Нямам притеснения за спрените доставки, правителството е подготвило алтернатива

bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 27.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Не трябва да има притеснения за спрените газови доставки, защото от няколко месеца се работи по този казус и правителството е подготвило алтернатива. Това заяви в "Денят започва" депутатът Настимир Ананиев от ПГ на "Продължаваме промяната".

Той определи спирането на доставките като опит за посягане на суверенитета на България, но според него, това ще има силен консолидационен ефект за цяла Европа.

Според Настимир Ананиев внезапното прекратяване на доставките означава, че договорът на България с "Газпром" е слаб. Той призова за подвеждане под наказателна отговорност на тези, които са положили подпис под него.

Теменужка Петкова: Това некомпетентно правителство поставя на риск енергийната ни сигурност

"Ако някой прекратява договор, този договор значи е слаб. Ако някой може да прекрати договор без последствия това силен договор ли е? Кой е правил този договор - Бойко Борисов. Защо 12 години нямаме интерконектор с Гърция - кой е отговорен за това? Цената я плаща целия български народ, защото това е наследството на ГЕРБ. Когато си оставил една държава в зависимост без диверсификация, трябва да се плати цена. Сега ние ще платим цената на ГЕРБ", каза Ананиев.

Той коментира, че се надява парламентът да даде мандат на правителството за предоставяне на оръжие за Украйна още следващата седмица - на първото си заседание след ваканцията. Оттам нататък правителството ще реши дали да продаде или да подари оръжие и боеприпаси на Киев. Според Ананиев е нормално България да продаде оръжие на Украйна.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят се кръводарители за двете жени, които бяха затиснати в колата си от бетонна конструкция
Търсят се кръводарители за двете жени, които бяха затиснати в колата си от бетонна конструкция
Гуардиола: На Юпитер и Марс можеше да е 8:0, но срещу Реал не се получава
Гуардиола: На Юпитер и Марс можеше да е 8:0, но срещу Реал не се получава