НОВИНИ

Теч наводнява имоти в курортния комплекс "Чайка" край Варна

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 27.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Голямо количество вода изтича в частен имот в курортен комплекс „Чайка“ край Варна, сигнализираха зрители на БНТ. Вследствие на теча са наводнени дворовете и избените помещения на няколко съседни жилищни сгради. Потърпевшите са подали сигнал до Вик-Варна. Oт дружеството са обследвали водопроводната мрежа със специализирана апаратура и твърдят, че авария в района няма.

Радослав Несторов живее в този имот от близо 55 години и казва, че никога досега не е имало теч на вода. От средата на февруари дворът му е подгизнал. Всеки ден с вода се пълни и избеното му помещение.

От ВиК-Варна са взели проби от течаща вода в имота и твърдят, че характеристиките ѝ се различават от тези в централното водоподаване.

От ВиК дружеството уточняват още, че пробите на водата в частния имот имат сходни характеристики с тези на обществена чешма, която граничи със съседен парцел. Несторов обаче се притеснява, че докато се намери източникът на теча, водата може да подкопае основните на къщата му.

В съседна жилищна сграда редовно се наводняват мазите. Първо започнали да се появяват капки по стените, а след това и петна. На места е паднала и мазилката.

В кооперация на съседната улица „Проф. Атанас Иширков“ проблемът с наводнените помещения е повече от година. Освен мазетата и подстъпите към тях, водата залива и подземния гараж с паркоместата.

Съседите събрали пари и купили автоматична помпа. С нея източват водата към канализацията.

Вижте и още в репортажа на Петър Дойкински и оператора Неделчо Чавдаров.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна ремонтът на разрушения път до Триград
Започна ремонтът на разрушения път до Триград
Карло Анчелоти: 3:4 не е най-добрият резултат за Реал Мадрид
Карло Анчелоти: 3:4 не е най-добрият резултат за Реал Мадрид