НОВИНИ

Natus Vincere е първият шампион на новата CS2

Международният отбор на украинската организация подпечата завинаги името си в историята като първи Мейджър шампион на новата версия на легендарната игра.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
13:02, 01.04.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Други спортове
natus vincere първият шампион новата cs2
Слушай новината

Natus Vincere завършиха подобаващо своята приказка, като надиграха FaZe Clan с 2:1 (13:9, 2:13, 13:3) в големия финал на PGL Major Копенхаген. Това бе първият Мейджър турнир на новата версия на обичаната от няколкото поколения Counter Strike игра. Освен големият трофей, украинската организация ще прибере и 500 000 долара от наградния фонд. Гледаемостта на този финал достигна над 1 800 000 зрители.

Двата отбора си размениха победи на картата на съперника, като NAVI поеха инициатива на Ancient. Отборът, воден от финландския лидер Алекси "Aleksib" Виролайнен, наказа избора на Фин "karrigan" Андерсен и не допусна суперзвездите на FaZe да се противопоставят на темпото наложено от NAVI.

Въпреки това, опитът си каза думата във втората карта, когато след загубен първи рунд, FaZe направиха серия от 10 последователни спечелени рунда и без проблем затвориха Mirage.

Inferno бе решаващата карта, като разгромът от Mirage се повтори, но този път NAVI беше от печелившата страна. Тактиките на "Aleksib", както и феноменалните лични представяния на Валери "b1t" Вакховски и Юстинас "jL" Лекавичус, бяха достатъчни на международния отбор да запише името си в историята като първи шампион на CS2.

Именно литовецът "jL" бе избран за най-важния играч за целия турнир.

Това е второ Мейджър отличие за украинската организация, след трофеят от друг PGL турнир - този в Стокхолм през 2021, на старата версия на играта. От този печеливш отбор останаха "b1t" и треньорът Андрей "Blad3" Городенски.

"Чувството е нереално. Нищо от това нямаше да бъде възможно без съотборниците ми. Те са толкова самоотвержани, всеки върши адски много работа. Последните шест месеца бяха изпълнени с върхове и падения. Blad3 заслужава уважение също. Той ме направи по-добър лидер и е най-добрият треньор в света", сподели Aleksib веднага след финала.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температури около 30 градуса и днес
Температури около 30 градуса и днес
Изборите в Турция: Провалените планове на Ердоган да си върне големите градове
Изборите в Турция: Провалените планове на Ердоган да си върне големите градове