НОВИНИ

Навални може да умре всеки момент, твърдят лекари

алексей навални умре всеки момент твърдят лекари
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:29, 18.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални рискува да получи сърдечен арест "всеки момент“ и да почине, тъй като здравето му бързо се влошава, предупредиха лекари, призовавайки за незабавен достъп до най-известния руски затворник, предаде Агенция Франс прес.

Същевременно депутатите от няколко законодателни събрания поискаха от президента Владимир Путин на Навални да бъде осигурена адекватна медицинска помощ.

Навални излежава от февруари присъда от 2 и половина години затвор в колония в град Покров на около 100 километра (60 мили) източно от Москва по стари обвинения за присвояване. На 31 март той обяви гладна стачка.

Публикуваните резултати от изследванията на Алексей Навални, който обяви безсрочна гладна стачка, показват повишено количество на калий в кръвта му.

Навални е с температура и кашлица, съмнения за туберкулоза в затвора му

Според личния лекар на опозиционера Анастасия Василиева той е заплашен от бъбречна недостатъчност и внезапно спиране на сърцето.

Същевременно депутати от няколко законодателни събрания в Русия публикуваха открито писмо до президента Путин. Те настояват Навални незабавно да бъде настанен в лечебно заведение, което съответства на тежестта на здравословното му състояние.

Личният лекар на Навални, както и други медици, грижещи се за 44-годишния критик на Кремъл, нямат право да го посещават в руската наказателна колония, където е затворен.

Навални получава всички медицински грижи, от които се нуждае, категорични са руските власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналд Куман: Искаме Меси да остане при нас
Роналд Куман: Искаме Меси да остане при нас
Барселона ликува с рекордна 31-ва Купа на Краля
Барселона ликува с рекордна 31-ва Купа на Краля