НОВИНИ

Наводнения в района на Нови Искър, коли са залети от придошла вода

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:39, 11.01.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Високи нива на река Искър в района на град Нови Искър. Един от притоците на реката излезе от коритото си и заля моста, който се намира в посока Курило. Временно е спряно движението по автобусни линии 23 и 26, автомобилният трафик е пренасочван по обходен маршрут. Ситуацията в целия район остава усложнена, в Требич са залети цели улици.

Истински кошмар са преживели хората, които, пътувайки с колите си, са били залети от високите води на реката. Реакцията на аварийното звено обаче е навременна и пострадали няма. В спасителната акция се включват и доброволци.

"Те са влезли с автомобилите, но при влизане на друг автомобил, ги е залаяло и за изгубили контрол. Изкарахме един от водачите през железопътния мост", заяви Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

Преди на железопътната линия е имало и прелез за автомобили, но той не съществува от повече от 10 години, затова и обходният маршрут е през Околовръстното. Екипите ще започнат да укрепват, след като нивото на водата спадне.

"Ще започнем първо почистването канала на на реката, падне ли нивото ще продължим с отводняването, за да може да вкараме реката в самия бент", каза още Красимир Димитров.

В Требич няколко улици също са залети от високите нива на реките, екипите работят по отводняването им. В момента три язовира на територията на Столичната община се изпускат контролирано, това са "Суходол“ 2, „Иваняне“, „Мрамор" - няма опасност от разливи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски отхвърлил оферта да играе в Турция
Матей Казийски отхвърлил оферта да играе в Турция
Кристиян Малинов титуляр при победа на Льовен срещу Андерлехт
Кристиян Малинов титуляр при победа на Льовен срещу Андерлехт