НОВИНИ

Жълт и оранжев код за валежи е в сила и днес

жълт оранжев код валежи сила
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.01.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

С краткотрайни прекъсвания валежите ще продължат и днес и на много места ще са значителни.

Сняг ще вали само в Северозападна България, където ще продължи да се натрупва снежна покривка. В Южна България валежите ще са от дъжд, като в крайните южни и югоизточни райони е в сила оранжев код за количества до 60 литра на квадратен метър.

Максималните температури ще са от 0° до 5° в Северна България, между 5° и 10° в Южна и още малко по-високи в крайните югозападни райони. През деня вятърът навсякъде ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух.

В планините ще остане облачно, мъгливо и с валежи. В Стара планина над 1400-1600 метра ще вали сняг. Вятърът постепенно ще започне да се ориентира от север-северозапад и ще отслабне, ще започне понижение на температурите. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Във вторник валежите ще продължат. В Северозападна и Централна Северна България, както и във високите полета в Западна ще вали предимно сняг, в останалата част от страната ще има и дъжд, и сняг. След временно спиране в сряда, в четвъртък и петък отново ще има превалявания, но предимно слаби и вече навсякъде от сняг. Очаква се и съществено застудяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проходът "Петрохан" остава затворен за движение
Проходът "Петрохан" остава затворен за движение
Авария остави няколко столични квартала без ток
Авария остави няколко столични квартала без ток