НОВИНИ

Назначени са четирима нови заместник областни управители

назначени четирима заместник областни управители
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 04.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови четирима заместник областни управители.

За заместник областен управител на Област Благоевград е назначен Стоян Христов. Същата длъжност той е заемал и през 2017 г. От 2017 г. досега е бил директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ на Община Гоце Делчев. Преди това близо седем години е бил служител в общинската администрация на Благоевград. Юридическото си образование е получил в СУ „Св. Климент Охридски“.

Илия Илиев е назначен за заместник областен управител на Област Видин. В периода 1997 - 1999 г. е бил заместник-кмет по икономически въпроси на Община Видин. След това работи в банковата сфера. Висшето си икономическо образование е завършил в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов.

За заместник областен управител на Област Монтана е назначен Кирил Делев. В периода 2011 - 2014 г. е бил зам. изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, работил е също в Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ – Монтана. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Ветеринарна медицина“ от ВИЗВМ – Стара Загора.

Андрей Кадишев е назначен за заместник областен управител на Област Смолян. В периода 2017 - 2019 г. е заемал поста общински съветник в Община Баните. Работил е също в НЕК ЕАД „Предприятие ВЕЦ“ – София. Висшето си образование е завършил в Техническия университет във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти съкрати ваканцията на звездите си
Карло Анчелоти съкрати ваканцията на звездите си
Каракачанов отхвърли всички обвинения за злоупотреби в МО
Каракачанов отхвърли всички обвинения за злоупотреби в МО