НОВИНИ

Не е наложена карантина в Буковлък

bnt avatar logo
от БНТ
06:54, 23.04.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Регионални

Не е наложена карантина в плевенското село Буковлък. Сноши се очакваше Областният оперативен щаб да вземе решение по този въпрос, след като излязат пробите на контактните лица с четирите шивачки, които се очакваха заразени.

По неофициална информация на хора от Областния оперативен щаб само една от взетите проби е положителна в село Буковлък затова на този етап не се налага да се вземе мярката карантина на селото.

По-рано през деня местни хора изразиха своето недоволство не само то очакваната вчера карантина, а и от това, че не са пропускани през контролно-пропусквателния пункт към Плевен.

Според кмета на селото Росен Русанов повечето хора тук работят в сивата икономика и изкарват прехраната си, като се хващат на работа почасово в Плевен, а със спирането им извън чертите на града, това не е възможно.

Хората в село Буковлък вчера споделиха, че се страхуват повече от гласа отколкото от коронавируса, тъй като са останали без препитание и няма как да издържат семействата си.

Междувременно плевенската вирусологична лаборатория към Плевенския медицински университет работи на пълни обороти. От там вчера съобщиха, че имат нужда от два вида тестове за изследване за коронавирус, като вече се водят разговори със Здравното министерство те да бъдат осигурени.

В Плевенска област има 54 заразени с коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две семейства останаха без дом след пожар в Белица
Две семейства останаха без дом след пожар в Белица
Отбелязваме Световния ден на книгата
Отбелязваме Световния ден на книгата