НОВИНИ

Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно, имаше отчет за постигнатото, заяви Радостина Жекова

Предателството от септември раздели протеста, каза председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 12.02.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

"Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно. Когато разписахме меморандума септември 2023 година всички браншови организации се подписаха на него. Те участваха в създаването на този меморандум и стояха зад исканията в този меморандум. Оказа се, че ден след подписването на меморандума, няколко организации заявиха, че този меморандум не работи. Извинявайте, това е несериозно!", заяви в "Денят започва" Радостина Жекова - председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

"Искаме законодателните промени, защото си даваме сметка, че не можем да стоим всяка година пред вратата на МС и да искаме 20 лева", каза председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

"Именно законовите промени, които бяха входирани и бяха одобрени от МС и министър-председателя, са нещата, които ще ни държат жизненоспособни и това да бъдем ликвидни", категорична е Радостина Жекова.

"Това, което ще видите в документа е ясната позиция на България по отношение на либерализацията на пазара на Украйна в Европа. Това е едно от исканията, което бяхме заложили и то фигурира вътре, както и финансовата рамка", посочи Радостина Жекова.

"Всички малки стопани до 3000 декара да бъдат подпомогнати на декар без да доказват разходите и приходите си, защото на практика тези използват едно осчетоводяване, което е 60 на 40 и не могат да докажат загуби", каза председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

Радостина Жекова обясни, че исканията, които имат за бизнеса, който управляват повече от 30 години, е той да бъде устойчив.

Тя обясни, че "споразумението не е готово".

"Има технически корекции, които трябва да бъдат нанесени. Така, че днес то ще бъде изпратено до всеки един член на управителния съвет и на нас", посочи Радостина Жекова.

"Аз съм много изненадана от това, което чувам от колегите, защото единственото, което чух е оставка и министърът, който е некадърен".

Радостина Жекова посочи, че ако исканията, разписани в споразумението, не бъдат изпълнени, те отново ще излязат на протест и "ще затваряме отново пътища".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сакраменто Кингс загуби от Оклахома Сити Тъндър в отсъствието на Александър Везенков
Сакраменто Кингс загуби от Оклахома Сити Тъндър в отсъствието на Александър Везенков
Томи Пол триумфира на турнира по тенис в Далас
Томи Пол триумфира на турнира по тенис в Далас