НОВИНИ

Не става полицай, защото единият му крак е по-къс, но днес е звезда на Бундестима

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
12:39, 28.06.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Евро 2020
Робин Госенс
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Звездата на немския национален отбор Робин Госенс най-вероятно сега щеше да охранява улиците в униформа на полицай, ако не беше отхвърлен от местните власти - при това с много интересен мотив.

Съдбата понякога си прави странни шеги с хората, но в някои от случаите това е за тяхно добро. Ситуацията със защитника на Бундестима, който блести на Евро 2020, съвсем не е по-различна.

Преди да стане професионален футболист в Холандия с Витес Арнем, Робин Госенс е кандидатствал за позицията на полицай.

Невероятното в случая е, че в Северен Рейн-Вестфалия са отхвърлили молбата му с мотива, че единият му крак е по-къс от другия. След провала на тестовете, баща му го убеждава да продължи с футбола.

Още като тийнейджър Робин Госенс мечтае да полицейска униформа и кариера сред униформените.

"Той почти беше станал полицай в Рейнланд-Пфалц. Провали се, защото краката му са с различна дължина, с около половин сантиметър. В Северен Рейн-Вестфалия не го приеха, но премина първия кръг на тестовете в Рейнланд-Пфалц", сподели бащата на бранителя.

Именно таткото е насочил играча да продължи с футбола, тъй като го е убедил, че и на по-късен етап може да кандидатства за полицай.

Едва през миналата година защитникът получи своята първа повиквателна от селекционера Йоахим Льов. Треньорът трудно би могъл да игнорира звездата на Аталанта, след като той се появи в 149 мача за отбора от Серия А след присъединяването си през 2017 г., в които вкара 27 гола и записа още 20 асистенции.

Робин Еверардус Госенс е роден на 5 юли 1994 година в Емерих на Рейн в семейство на майка германка и баща с нидерландски произход. След като се лута през няколко младежки клуба, през 2013 година подписва първия си професионален договор с Витес. Отдаден под наем в Дордрехт в последствие преминава в Хералклес Алмело, за да стигне през 2017 година до Аталанта. Под ръководството на Джан Пиеро Гасперини той се превръща в един от най-добрите флангови защитници в Серия А.

През последните седмици той "охранява" последната линия на националния отбор на Германия. Вероятно също толкова добре щеше да се справя и като редови полицай, но за щастие на феновете, все пак е избрал футбола.

Робин Госенс стана "Играч на мача" при победата над Португалия (4:2) от втория кръг в Група "F". Той имаше основна роля при първия гол (автогол на Рубен Диаш). Госенс обаче асистира на Кай Хаверц за третото попадение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бразилия направи равен срещу Еквадор в мач без значение
Бразилия направи равен срещу Еквадор в мач без значение
Оптимизират мярката 60 на 40
Оптимизират мярката 60 на 40