НОВИНИ

Неапол празнува цяла нощ титлата

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:17, 05.05.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
неапол празнува титлата градът готви посрещне своите шампиони
Слушай новината

Близо 55 000 тифози бяха на стадион "Диего Армандо Марадона", за да проследят на голям екран мача на техния Наполи срещу Удинезе в Удине.

Стадионът се превърна във вулкан, а феновете на Наполи избухнаха от радост след равенството на отбора им, което им осигури титлата в италианската Серия А след 33 годишна пауза.

Никой не можеше да повярва и за миг, че титлата ще убегне на Лучано Спалети и неговите играчи.

Двубоят между Удинезе и Наполи от 33-ия кръг на Серия А завърши при резултат 1:1. Спечелената точка математически гарантира първата позиция в класирането за възпитаниците на Лучано Спалети.

След последния съдийски сигнал терена на стадиона носещ името на футболната икона на Неапол, бе залят от многохилядната тълпа фенове.

Извън съоръжението тълпата се изви и по улиците на града. Нощта със сигурност е била дълга за верните тифози, а празненствата продължават и днес, когато градът се готви да посрещне своите герои.

"Чакахме твърде дълго. Градът със сигурност ще купонясва не само тази нощ, но и през цялото лято“, възкликна Антонио Де Рома, 20-годишен студент.

Градът отпразнува титлата с мощна заря, която озари небето над Неапол.

Хиляди фойерверки бяха изстреляни из целия Неапол. Мъж на 26 години е починал в нощта на четвъртък срещу петък, след като е бил ранен с огнестрелно оръжие. В първите часове на деня всекидневник La Stampa написа, че жертвата е свързана с клан на неаполитанската мафия.

"Загиналият мъж в Неапол е станал жертва на целенасочена атака спрямо него, а не в резултат на нещастна случайност", разкриха и по-късно през деня властите в града.

Други трима души са били ранени, като на този етап не е ясно дали и те са били част от празненствата по улиците на града или са част от престъпна дейност, според всекидневника Il Corriere della Sera.

По време на празненствата общо 203 души са потърсили медицинска помощ в спешните отделения на градските болници вследствие на травми и задушавания по време на празненствата, според изданието La Stampa.

Президентът на шампиона в Серия А Аурелио Де Лаурентис обяви пред американската телевизия CBS, че следващата цел пред отбора му е да спечели Шампионската лига.

"Сега трябва да спечелим Шампионската лига. Мисля, че и тази година бяхме най-силният отбор в турнира, но заради лошото съдийство в двата мача с Милан бяхме елиминирани. Но това е футболът, това е УЕФА, това е светът. Така че ще опитаме отново следващата година и годините, които идват", коментира 73-годишният Де Лаурентис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус с магнитуд 6,3 в Япония
Трус с магнитуд 6,3 в Япония
Демерджиев: Главният прокурор е бил сам в колата при опита за атентат срещу него
Демерджиев: Главният прокурор е бил сам в колата при опита за атентат срещу него