НОВИНИ

Недоволство в село Росеново: Продаден парцел пречи на достъпа на хората до домовете им

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
13:13, 25.05.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Куриоз в Бургаско. Общината в Средец е продала на частно лице част от центъра на близко село. Парцелът попада и в път, който води до кметството. А от своята страна новият собственик е изградил ограда.

Жителите на село Росеново днес излязоха на протест заради отнетия им достъп. Продажбата на земята е станала по време на предишното управление, през 2022 г., но жителите на селото разбрали за това едва преди дни, когато била поставена оградата.

Заграденият път води и до къщата на писателя Петко Росен, на когото е кръстено селото. Сега, единственият алтернативен маршрут е поляна, която често се наводнява.

Димитър Дерменджиев, жител на с. Росеново: "Виждате затворен е пътят. Въобще не може да се отиде, нито до кметство, нито до училището, нито до църквата, а пък камо ли до другите къщи, които са насреща".

Мара Кабадова: "Ужас, ужас, вижте, ето погледнете автомобила как трябва да минава. Хората няма откъде да минат, това е срамота."

Иван Кичев, кмет на Община Средец: "Няма кой да е направил тази манипулация освен общински служител. Разпоредил съм проверка и сме изградил стратегия, с която водим преговори със собствениците и уверявам хората, че проблемът ще бъде решен."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много слънчеви часове ще има днес и утре
Много слънчеви часове ще има днес и утре
Илия Груев-младши: Този двубой ще бъде различен, всички погледи са насочени към "Уембли"
Илия Груев-младши: Този двубой ще бъде различен, всички погледи са насочени към "Уембли"