НОВИНИ

Нефтохимик 2010 победи Пирин Разлог при дебюта на Мартин Стоев начело на тима

За Най-полезен играч на мача беше избран Бранимир Грозданов.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:25, 25.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
нефтохимик 2010 победи пирин разлог дебюта мартин стоев начело тима
Слушай новината

Нефтохимик 2010 записа победа над Пирин Разлог при дебюта на новия си треньор Мартин Стоев.

Бургазлии се наложиха като гости на коравия тим на Пирин (Разлог) с 3:0 (25:19, 25:19, 25:23) в мач от 12-ия кръг на елита, който се игра пред пълни трибуни в зала "Септември".

Най-резултатен за Нефтохимик бе Розалин Пенчев с 19 точки. За домакините от Пирин Мариян Наков приключи с 16 точки (3 аса), а Радослав Попов и Кристиян Алексов завършиха с 10 и 9 точки.

За Най-полезен играч (MVP) на мача беше обявен Бранимир Грозданов, който завърши със 17 точки (3 блока и 4 аса). Той печели отличието за трети път този сезон.

"Благодаря за наградата. След провала ни за Купата на България трябваше да покажем облика на отбора. С тази нагласа излязохме. Събрахме се и успяхме", заяви 29-годишният посрещач на Нефтохимик 2010.

С победата си Нефтохимик се изкачи на трето място във временното класиране с 8 победи, 4 загуби и 25 точки. Пирин пък се смъкна на девета позиция с 4 победи, 8 загуби и 12 точки.

„Играха съсредоточено момчетата, особено в първите два гейма. Бяха категорични. Последва отпускане в третата част може би. Има го и това, че нашият диагонал Иван Раич още не е влязъл в ритъм по простата причина, че шест месеца не е играл и в края на мача се поизмори“, новият треньор на бургазлии Мартин Стоев.

„Сервисът ни беше на ниво, но съм много по-доволен от посрещането. Говори се, че това е ахилесова пета на този отбор. В тази зала се поема трудно, въпреки това се справихме. Отборът е така селектиран, че имаме двама еднотипни посрещачи, които са повече нападатели. И двамата се стараха максимално, ако продължават така, ще докажат, че могат да играят заедно“, продължи треньорът на шампионите.

„Нефтохимик със сигурност защитава шампионска титла, но със сигурност защитава и името Нефтохимик. Този отбор тепърва се бори за шампионска титла, защото е нов. Аз лично няма как да седя в отбор без цел. Винаги се боря само за победа. Дойдох в Нефтохимик, за да стана шампион!“, обобщи новият наставник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След инцидента във въздуха: "Боинг 737 Макс 9" отново ще лети
След инцидента във въздуха: "Боинг 737 Макс 9" отново ще лети
Светлинно шоу над Мадрид
Светлинно шоу над Мадрид