НОВИНИ

Неизгасена цигара е причината за пожара в психодиспансера в Бургас?

90% от пациентите са пушачи

bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 13.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава разследването на причините за пожара в психодиспансера в Бургас. Една от неофициалните версии, по които се работи е, че пожарът е тръгнал от неизгасена цигара. От центъра за психично здраве посочват, че 90% от пациентите са пушачи.

Огънят избухна малко след 19.00 часа снощи. Един човек е пострадал. Мъжът е в съзнание и е настанен в болница. Той е в стабилно състояние. Поставен е под 24-часово наблюдение. Очаква се днес да бъде върнат в центъра за психично здраве. Той е един от шестимата души, които са обитавали деветия етаж, откъдето е тръгнал огънят. И към момента там има полиция, защото продължават огледите и установяването на точните причини за инцидента.

"Щетите, които виждаме зад нас показват, че най-силно задимяване и горене е имало в общите части. Таблото е здраво, така че търсим някакъв друг източник на запалване", посочи комисар Николай Николаев, началник на РСПБЗН-Бургас.

"Ще бъдат извършени експертно-процесуални действия от страна на пожарните екипи и от страна на полицейските екипи. И след тяхната експертиза ще може вече да се влезе тук, да се извърши почистване и да видим реално какви са щетите", каза д-р Надя Желязкова - управител на ЦПЗ-Бургас.

Очаква се да дойдат екипи на община Бургас, които да направят обследване на мястото на инцидента. Пациентите от деветия етаж са преместени в други части на центъра, за да може да бъде започнат ремонт. Разследването продължава.

Вижте повече в прякото включване на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дара Малинова с два бронза от турнир по художествена гимнастика в Дубай
Дара Малинова с два бронза от турнир по художествена гимнастика в Дубай
В СОС има мнозинство на опозицията, което е абсурдно, каза общинският съветник Бойко Димитров
В СОС има мнозинство на опозицията, което е абсурдно, каза общинският съветник Бойко Димитров