НОВИНИ

Нелеп автогол лиши Виляреал от трите точки срещу Атлетико

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:03, 30.08.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
нелеп автогол лиши виляреал точки атлетико
Слушай новината

Действащият шампион на Испания Атлетико (Мадрид) и носителят на трофея от Лига Европа Виляреал завършиха наравно 2:2 в дербито от 3-ия кръг на испанската Ла Лига.

Играчите на "жълтата подводница" определено могат да бъдат разочаровани от хикса, тъй като водиха с 2:1 секунди преди края, но автогол на Аиса Менди предопредели крайния завършек на срещата на "Уанда Метрополитано".

Самият двубой започна с натиск на Атлетико (Мадрид), който обаче не донесе очаквания резултат след първите 45 минути.

Противно на логиката, Виляреал поведе в 52-ата минута, когато Ману Тригерос отбеляза от границата на наказателното поле със силен удар.

Груба грешка на Алберто Морено три минути по-късно обаче позволи на Хоакин Корея да открадне топката и да комбинира с Луис Суарес. За уругваецът пък не остана друго освен да открие головата си сметка за сезон 2021/22, изравнявайки резултата.

Домакините на свой ред сбъркаха в отбрана в 74-ата минута, когато Стефан Савич подари топката на Йереми Пино. Той от своя страна изведе в отлична позиция новото попълнение Арнаут Данджума и нидерландецът преодоля Ян Облак, извеждайки Виляреал отново напред в резултата.

Играчите на Унаи Емери вече виждаха победата, когато в заключителните секунди на срещата Аиса Менди опита да върне с глава една топка към вратаря Рули, но вместо това насочи кълбото към опразнената врата. Стражът опита да реагира, но вече бе твърде късно и така резултатът стана 2:2.

С равенството Атлетико (Мадрид) събра 7 точки, колкото имат и първите шест тима в подреждането, докато Виляреал заема 11-о място с 3 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков реализира 13 точки при победа на Олимпиакос над Рилски спортист в Ботевград
Везенков реализира 13 точки при победа на Олимпиакос над Рилски спортист в Ботевград
Трети час продължава блокадата на земеделците на входа на Ръжево Конаре
Трети час продължава блокадата на земеделците на входа на Ръжево Конаре