НОВИНИ

Необичайно топло и по-често слънчево до събота

Отбелязваме началото на есента с летни дневни температури тази седмица

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 23.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Отбелязваме началото на есента с летни дневни температури тази седмица - все по-топло и предимно слънчево време ни очаква до събота. Слънчево ще бъде и днес. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София около 25°.

Утре сутринта на места в котловините отново ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 8°. Максималните ще се повишат с още градус спрямо днес и ще са между 25° и 30°, в София около 25°. Ще се задържи слънчево, но от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са около 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но облачността и там ще започне да се увеличава. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Температурите в курортите ще се повишават и максималните ще са от 14° на Алеко до 24° в Банско.

Облачно и дъждовно ще бъде утре във Франция, Белгия, Германия, както и на Скандинавския полуостров. Значителни валежи се очакват над Западното Средиземноморие и в района на Алпите.

И над западната половина от Балканите облачността ще е значителна. На много места, главно по Адриатическото крайбрежие, ще има валежи от дъжд. На изток ще е предимно слънчево.

У нас временна промяна в обстановката предстои в сряда, когато в западната половина от страната още преди обяд ще започнат валежи и гръмотевици. В четвъртък облачността ще намалее, през следващите дни ще се задържи слънчево с температури следобед между 28° и 33°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В последния от поредицата почивни дни: Интензивен трафик в страната
В последния от поредицата почивни дни: Интензивен трафик в страната
След обвиненията за репресии: ДПС - Доган включи задържания кмет на Минерални бани в листата си в Хасково
След обвиненията за репресии: ДПС - Доган включи задържания кмет на Минерални бани в листата си в Хасково