НОВИНИ

Необичайно топло за ноември ще се задържи времето днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 19.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно топло за ноември ще се задържи времето днес с максимални температури между 15° и 20°, в София - около 15°. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините и временно силен югозападен вятър. Облачността ще се разкъсва, но привечер отново ще се вплътни и ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат и през следващото денонощие. По-значителни количества се очакват в крайните северозападни райони, а в Източна България, където валежите ще са слаби и само на отделни места ще бъде много ветровито, с временно силен югозападен вятър.

Ще остане топло за сезона с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните райони, където ще вали почти без прекъсване, както и около Дунав, където вятърът ще е от североизток.

На морския бряг облачността ще е значителна, но слаби валежи ще има само на отделни места. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала.

Облачно и мъгливо ще бъде времето в планините. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 2200 - 2300 м надморска височина.

Ще бъде много ветровито със силен и бурен югозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 6° на Алеко до 14° в Банско.

Не само у нас, но и в по-голямата част от континента ще се задържи предимно облачно, с валежи от дъжд и гръмотевици на Британските о-ви, във Франция и Италия, над Средиземноморието както и на Балканите. Сняг ще вали на места в Северна и Източна Европа.

У нас в близките дни ще се задържи сравнително топло за втората половина на ноември, но ще бъде динамично: ветровито, с временно интензивни валежи от дъжд в равнинните райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата обяви кои са четирима от задържаните у нас след взрива в Истанбул
Прокуратурата обяви кои са четирима от задържаните у нас след взрива в Истанбул
България отлетя за Люксембург в търсене на 4-а поредна победа
България отлетя за Люксембург в търсене на 4-а поредна победа