НОВИНИ

Необичайно топло за сезона и в близките дни

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 11.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

И днес максималните температури ще бъдат много по-високи от климатичните норми, в повечето райони между 23° и 28°, в София – около 24°, по-ниски по Черноморието - между 19° и 23°. В следобедните часове ще се
задържи слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър.

И утре ще бъде слънчево, но през втората половина на деня ще има повече облаци, а на изолирани места се очаква и да ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 24° и 29°, по Черноморието - между 19° и 23°.

И на морския бряг ще бъде ветровито, а в следобедните часове на места е възможно да превали. Температурата на морската вода продължава да се повишава и вече е около 14°-15°.

И в планините ще бъде слънчево, със изолирани следобедни превалявания. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните по най-високите върхове ще бъдат между 3 и 6 градуса.

В Европа продължава дъждовното и ветровито време на Британските острови и на Скандинавия полуостров. Причината – обширен циклон. В останалата, по-голяма част от Европа, включително и на Балканите, ще бъде слънчево, а в повечето райони и по-топло от обичайното за това време от годината.

У нас, в събота ще бъде слънчево, но ще има и райони със следобедни превалявания и гръмотевици, с най-малка вероятност в Западна България. В неделя и понеделник ще бъде слънчево, но във вторник отново ще има валежии гръмотевици. Ще започне и захаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтираха гнездилки за птици на електропроводи от ЕРП Север и дружеството за защита на птиците
Монтираха гнездилки за птици на електропроводи от ЕРП Север и дружеството за защита на птиците
Отложиха делото за ареста на шефката на Агенция "Митници" и Стефан Димитров
Отложиха делото за ареста на шефката на Агенция "Митници" и Стефан Димитров