НОВИНИ

Непознатият Хоселу

Хоселу разполага със странна кариера, меко казано.

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
13:23, 09.05.2024
Чете се за: 04:57 мин.
Спорт
Хоселу
Снимка: Facebook / Real Madrid C.F.
Слушай новината

През 2012 година Хоселу използва Туитър, за да попита последователи и приятели дали някой не може да му предостави достатъчно надежден линк, за да може да наблюдава мач на Реал Мадрид. По онова време роденият в Щутгарт нападател вече е преминал в германския футбол и защитава цветовете на Хофенхайм и очевидно не е имал достатъчно добро заведение около квартирата си, за да наблюдава мача на Кралския клуб.

Никога не е крил пристрастията си към рекордьора по отличия в Шампионската лига. Хоселу разполага със странна кариера, меко казано. Първият му клуб е Селта, а по-късно играе и в дублиращия отбор на Реал Мадрид. Между другото – в онези години успя да стигне и до първия тим на столичани, като дори отбелязва гол за състава в мач от Ла Лига, но никой не очаква от него да се превърне във водеща фигура.

Скоро след това следва наем в Селта и започва германската авантюра, за която споменахме. Хофенхайм, Айнтрахт Франкфурт, Хановер и ... хайде към Острова. Точно така! Но ако си мислите, че стрелецът изведнъж облича фланелката на най-големите клубове в Англия, грешите. Може да потърсите мнението на привържениците на Стоук Сити и Нюкасъл Юнайтед и ще проумеете защо вероятно не си спомняте, че Хоселу е играл във Висшата лига.

През сезон 2015/2016 той отбелязва 4 гола в 27 мача за Стоук, преди да бъде отдаден отново под наем на испанския Депортиво ла Коруня. Очевидно желанието на нападателя да играе в Англия е било огромно, защото той отново се връща там след един сезон в родината си и облича фланелката на „свраките“. В следващите две кампании взима участие в 52 срещи с черно-бялата фланелка, в които реализира скромните седем гола и е повече от ясно, че „Сейнт Джеймсис Парк“ няма да е мястото, където Хоселу ще се превърне в легенда.

И отново смяна на страната – и отново към Испания, където най-накрая нещата се подреждат за скромния футболист. В последните 5 години кариерата му е възродена. Или всъщност – тя чак сега започва да функционира по начина, по който винаги му се е искало. За три сезона в Алавес той неизменно преминава границата от 10 попадения, същото се случва и през миналата кампания с екипа на Еспаньол, откъдето идва под наем (каква изненада) в Реал Мадрид. И кой да повярва, че точно този Хоселу ще бъде героят в полуфиналния колосален двубой срещу Байерн Мюнхен.

Появяваш се на терена в 81-ата минута, а до края на срещата си вкарал два пъти във вратата, пазена от Мануел Нойер. Е, да – при първия случай самият страж е сбъркал фатално, а при втория получаваш помощ от ВАР, но това след години никой няма да го помни. Ще се помни това, че Хоселу е вкарал двата най-важни гола в живота си, за да помогне на любимия си клуб да стигне до още един финал в Шампионската лига.

Иначе и статистиката не е толкова лоша за него през този сезон – 17 гола в 46 мача за Кралския клуб, но имайте предвид, че в 30 от тези срещи той е бил резерва и не е получавал особено много минути. Явно – трябваха му по-малко от 10, за да класира тима си напред и с трепет да очаква новото си пътуване до Англия – но този път до „Уембли“ за финала в най-комерсиалния клубен турнир. Финал, който преди две години също беше с участието на Реал Мадрид. Тогава в Париж героят на нашата днешна история публикува снимка с баща си от френската столица в часовете преди мача, за да засвидетелства предаността си към клуба. Сега няма нужда да се снима пред Биг Бен. Може спокойно да го направи на „Уембли“, а защо не и с трофей в ръка...


Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднали дървета, изровена настилка, наводнени мазета и приземни етажи - Плевен след бурята
Паднали дървета, изровена настилка, наводнени мазета и приземни етажи - Плевен след бурята
Млад мъж е с опасност за живота след катастрофа на АМ "Тракия"
Млад мъж е с опасност за живота след катастрофа на АМ "Тракия"