НОВИНИ

Реал Мадрид се класира на финал в Шампионска лига с късни голове на Хоселу

"Белият балет" ще спори за трофея с Борусия Дортмунд

Милен Костов
от Милен Костов
00:01, 09.05.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
реал мадрид класира финал шампионска лига късни голове хоселу
Слушай новината

Реал Мадрид се класира на финал в Шампионска лига. "Кралете" се наложиха над Байерн Мюнхен с 2:1 в полуфиналния реванш. Първата среща завърши при равенство 2:2 и по този начин най-успешният отбор в надпреварата спечели полуфиналната серия с общ резултат 4:3.

През първото полувреме на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид възпитаниците на Карло Анчелоти наложиха домакински натиск. Най-близо до гола бе Винисиус Жуниор, който стреля в гредата. Топката се върна в краката на бразилеца, но Мануел Нойер успя да улови добавката му.

След почивката "белият балет" продължи с атаките. Вратарят на гостите отново бе на ниво и изби изстрели на Винисиус Жуниор и Родриго.

Гостите търпеливо изчакваха своите моменти на контраатака. В 68-ата минута баварците откриха резултата. Алфонсо Дейвис проби в наказателното поле и отправи прецизен фалцов удар в далечния ъгъл за 1:0.

Домакините побързаха да изравнят резултата само четири минути по-късно. След поредица от рикошети топката попадна във вратата на гостите от крака на Конрад Лаймер. Попадението обаче бе отменено след намесата на ВАР заради нарушение на Начо Монреал срещу Йозуа Кимих.

Отмененото попадение бе предупреждение за тима от Германия за това, което предстоеше. В игра се появи Хоселу, който промени развоя на срещата. Испанецът изравни резултата, след като се разписа от непосредствена близост. Винисиус Жуниор шутира право в ръцете на Мануел Нойер. Стражът обаче изпусна топката, а Хоселу се възползва от грешката му.

В добавеното време появилият се от резервната скамейка футболист се превърна в герой за своя тим. Хоселу засече успоредно на голлинията подаване на Антонио Рюдигер и донесе обрата за испанския шампион. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след намесата на ВАР стана ясно, че Хоселу е зад топката.

Испанският гранд се класира за 18-ия си финал в турнира. На финала на стадион "Уембли" в Лондон първенците в Ла Лига ще срещнат Борусия Дортмунд, който отстрани Пари Сен Жермен на полуфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите продължават - значителни ще са в западната половина от страната
Валежите продължават - значителни ще са в западната половина от страната
Избори 2024: Лидерската битка в Ямбол
Избори 2024: Лидерската битка в Ямбол