НОВИНИ

Неприятна новина за Макс Верстапен, Серхио Перес и Ред Бул

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:37, 27.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
неприятна новина макс верстапен серхио перес ред бул
Слушай новината

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес ще трябва да потеглят от дъното на колоната поне в едно от оставащите състезания във Формула 1, а причината е, че и двамата загубиха по един двигател в тежките инциденти, в които участваха преди лятната пауза.

Новината бе потвърдена и от доставчика на задвижващи системи на австрийския тим - Хонда.

Претендентът за световната титла Макс Верстапен загуби един двигател в следствие на тежкия инцидент между него и основния му конкурент Люис Хамилтън по време на Гран При на Великобритания.

Двамата се удариха още в първата обиколка на пистата "Силвърстоун", а впоследствие нидерландецът загуби задвижващата система, след като бяха открити пукнатини по двигателния блок.

Серхио Перес от друга страна загуби своя двигател след мелето на старта в Унгария в началото на август. Тогава Валтери Ботас загуби контрол над своя Мерцедес и предизвика масов инцидент на първия завой.

Перес опита да продължи, но това се оказа невъзможна задача и той беше принуден да спре след по-малко от една обиколка.

След внимателен преглед бе установено, че нанесените щети са твърде големи и така и мексиканският пилот загуби една задвижваща система.

До края на сезона във Формула 1 остават 12 старта, а поне в един от тях колите на Ред Бул ще бъдат принудени да потеглят от дъното на колоната.

На теория, това може да се случи още тази неделя по време на състезанието за Гран При на Белгия на пистата "Спа-Франкрошамп", с което се подновява битката във Формула 1 след лятната пауза.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Георгиев грабна европейско злато в щангите след само два опита
Ангел Георгиев грабна европейско злато в щангите след само два опита
Валежи и захлаждане в следващите дни
Валежи и захлаждане в следващите дни