НОВИНИ

Нестор Ел Маестро: Тази победа има много специално място в кариерата ми

нестор маестро победа специално кариерата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:06, 07.04.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро остана доволен от победата с 2:0 над Левски в голямото дерби на 28-ия кръг във футболната Първа лига.

"Бих искал да започна с поздрав към „червената“ част на България за победата в дербито. На първо място и най-вече съм много щастлив за нашите фенове днес. Мисля, че изиграхме фантастичен мач. Победата ни бе категорична и повече от заслужена. Доминирахме през първото полувреме и ги унищожихме през второто. С цялото ми уважение, но мисля, че Левски имаше и малко късмет днес, че не допуснаха още голове", коментира Ел Маестро.

"Всички знаехме, че за победа днес ни трябва топ представяне на ключови позиции, като например Марселино, който направи изключителен мач. Също така пет-шест други футболисти, които даже успяха да надскочат тяхното ниво и въз основа на това успяхме да победим. Опитвам се да подготвям тима за големите мачове, както към другите. Да намерим слабите страни на противника и да неутрализираме силните, както всяка седмица и опитвам да намеря малко психологическа магия, която днес подейства", каза още старши треньорът на ЦСКА.

Специалистът постави още победата в днешното дерби на високо място в своята кариера.

"Тази победа има много специално място в кариерата ми. Една от най-хубавите победи в кариерата ми. Ние опитваме да печелим всеки мач, но просто дербито е нещо по-специално за феновете", заяви Ел Маестро.

Старши треньорът на ЦСКА даде и мнение по повод ексцесиите с феновете на стадиона.

"Мисля, че има хора, които са по-подходящи да говорят по тази тема. Аз съм чужденец тук и не е моята роля да говоря за тези неща тук. Само по телевизията съм виждал да се замерят със сигнални ракети. Не на живо", сподели специалистът.

На въпрос дали е имал поставен ултиматум за победа над Левски Нестор Ел Маестро каза, че в последната седмица не се е виждал със собственика на ЦСКА, но са в добри отношения.

В края той се обърна отново към феновете на ЦСКА.

"Бяхте невероятни днес. Въпреки че бях съсредоточен върху мача, няколко пъти се обърнах и това, което видях, беше невероятно", каза старши треньорът на "червените".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските гимнастички завоюваха четири титли и общо седем медала на финалите на международния турнир "София къп"
Българските гимнастички завоюваха четири титли и общо седем медала на финалите на международния турнир "София къп"
Филип Филипов: Ще се справим, когато си променим мисленето и футболната култура
Филип Филипов: Ще се справим, когато си променим мисленето и футболната култура