НОВИНИ

Нетипично топло и през следващите дни

слънчево време температури без промяна последния работен ден годината
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 07.02.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В широк граници са минималните температури днес - от минус 2° в Кюстендил и Казанлък и минус 1 в Стара Загора и Благоевград до плюс 12° във Варна и 13 в Ахтопол. В София тази сутрин беше колкото и вчера – плюс 2°.

СРЯДА
Максимални температури днес ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с вчера, между 16° и 21°, в София - около 16°. Ще духа слаб, в Северна и Източна България, включително и по Черноморието - умерен вятър от запад-югозапад. В близките часове облачността в много райони от страната временно ще се увеличи.

ЧЕТВЪРТЪК
През нощта облачността ще намалява, но в Северна България ще остане ветровито. Минималните температури утре ще са между 1° и 6°, в София за пореден ден - около 2°, а на места в сутрешните часове видимостта временно ще е намалена от мъгли.През деня отново ще бъде предимно слънчево. Максималните температури още малко ще се понижат, но ще се задържат по-високи от обичайните за сезона, в повечето райони между 14° и 19°, в София - около 14°. Ще духа слаб югозападен, в Северна и Източна България - умерен западен, а по Черноморието - умерен вятър от запад-югозапад. И там ще бъде слънчево, с максимални температури от 13° до 16°.Ветровито ще бъде утре в планините. Ще духа умерен, по билата - силен западен вятър. Облачността ще е променлива, а температурите и слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са от 4 градуса на Алеко до 8 градуса на Боровец.


И през следващите дни ще се задържи топло за сезона. В петък ще остане и все още слънчево, но в събота ще започне увеличение на облачноста, а в неделя и понеделник се очакват и валежи, при тези температури - от дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилот ветеран от Втората световна война летя отново с благотворителна цел (СНИМКИ)
Пилот ветеран от Втората световна война летя отново с благотворителна цел (СНИМКИ)
Повече от 100 земеделски производители протестираха в Пазарджишко
Повече от 100 земеделски производители протестираха в Пазарджишко