НОВИНИ

Невяна Владинова: Започнахме с медал сезона, но това е само началото

Невяна Владинова
Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 23.03.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова заяви, че всички във федерацията - състезатели, треньори и съдии, се готвят усилено за Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 12 до 18 септември в столичната зала "Арена Армеец".

Бившата гимнастичка е доволна, че новият сезон започна с медал за страната ни. На първия за сезона старт от Световната купа в Атина, Ева Брезалиева спечели бронзов медал във финала на лента. Според Владинова това е първият от многото медали, които гимнастичките ни ще спечелят през сезона.

Водещата на предаването на БНТ "Олимпийски върхове", което бе посветено на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари, добави, че от федерацията ще направят генерална репетиция за предстоящия Мондиал на втория старт от Световната купа, който от 8 до 10 април ще се проведе в София. Тя допълни, че се задава ново поколение български съдии в международната федерация.

"Историята помни много моменти, в които спортът е побеждавал всякакви катаклизми - вируси, кризи и конфликти. И днес няма разлика. Първата Световна купа в художествената гимнастика за годината е факт. Започнахме с медал сезона, но това е само началото. Видях сърце в играта, което винаги значи успех в залите. Предстоят стартове почти всяка седмица.

Огромно признание е, че София отново ще бъде домакин на Световно първенство. Наравно със състезателите се готвим и ние. Ние, екипът на федерацията полагаме всички усилия да надскочим себе си и да достигнем още по-високо ниво от това през 2018 година, когато пак бяхме домакини. Генерална репетиция ще направим съвсем скоро в "Арена Армеец", където ще се проведе и втората Световна купа за годината (8-10 април).

Освен всичко ново, задава се и ново поколение български съдии в международната федерация. Вярвам, че ще стана част от тях. Пазете се, помагайте и работете!", написа Невяна Владинова в социалните мрежи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Площадът пред руското посолство в Норвегия вече се казва "Украйна"
Площадът пред руското посолство в Норвегия вече се казва "Украйна"
Сестри Стоеви с лесна победа на старта в Базел
Сестри Стоеви с лесна победа на старта в Базел