НОВИНИ

Нидерландия и Германия не излъчиха победител в зрелищен мач от Лига на нациите

В другия двубой от групата Унгария и Босна и Херцеговина също не се победиха в далеч по-неинтригуващ мач.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
09:35, 11.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Нидерландия - Германия
Снимка: БТА
Слушай новината

Националните отбори по футбол на Нидерландия и Германия не успяха да се победят, но сътвориха истинско шоу за публиката на "Йохан Кройф Арена", завършило 2:2. Така и двата отбора остават начело един зад друг в група A3 от Лигата на нациите.

"Лалетата" не оставиха на гостите си да навлязат в ритъм и още в 100-ата секунда откриха резулата чрез Тижани Райндерс, който бе изведен един на един срещу новия №1 на германците Марк-Андре тер Щеген от Раян Гравенберх.

Въпреки доминацията във владеенето на топката от германците, домакините имаха по-добрите възможности и можеха да поведат с 2:0 на два случая в 15-ата и 20-ата минута, но изстрелите на Дензел Дъмфрийс и Шави Симонс съответно бяха разочароващи.

"Бундестимът" се възползва от липсата на завършващи удари и в рамките на десет минути в края на полувремето вече бе излязъл напред в резултата.

Първо в 38-ата минута Джамал Мусиала започна немската контраатака, след като пресече подаване на завърналия се в центъра на нидерландската защита Матайс де Лихт, а Денис Ундав изравни резултата, докато в третата добавена минута на първото полувреме немският нападател този път се отчете с асистенция за новия капитан на Германия Джошуа Кимих.

Малко след подновяването на играта станахме свидетели на още един обрат. В 50-ата Нидерландия изравни резултата за втори път чрез десния краен защитник Дъмфрийс, който се възползва от добрата игра на изработилия гола Браян Броби.

Докрая на срещата гостите имаха по-добрите възможности, но те така и не успяха да преодолеят Барт Вербрюген и така резултата остана 2:2.

В другия мач от група А3 на стадион "Ференц Пушкаш" Унгария и Босна и Херцеговина не си отбелязаха гол.

Германия остава начело с 4 точки заради по-добрата си голова разлика, следвана от Нидерландия със същия брой точки. Босненците и "маджарите" имат една точка, като отново головата разлика отрежда третата позиция за "драконите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на "Люлин" на протест - искат поставяне на светофар на опасно кръстовище
Жители на "Люлин" на протест - искат поставяне на светофар на опасно кръстовище