НОВИНИ

Нидерландия обърна Република Ирландия за трети пореден успех в евроквалификациите

В другия мач от тази група Гърция не остави шансове на аутсайдера Гибралтар и го разби с 5:0 у дома.

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:44, 10.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
нидерландия обърна република ирландия трети пореден успех евроквалификациите
Слушай новината

Отборът на Нидерландия записа третия си последователен успех в квалификациите за Евро 2024, след като срази с 2:1 след обрат състава на Република Ирландия.

Мачът в Дъблин обаче изобщо не започна по план за "лалетата", които получиха гол още в 4-ата минута. Върджил ван Дайк игра с ръка в наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Адам Айда, който даде аванс на "зелените".

Четвърт час по-късно дойде и отговорът на нидерландците, когато Дензъл Дъмфрис бе изведен зад отбраната на Република Ирландия и бе препънат от стража Гавин Базуно, принуждавайки рефера Ирфан Пелито да посочи отново бялата точка, но този път в полза на "оранжевите". С изпълнението се нагърби Коди Гакпо и той не сбърка, възстановявайки паритета.

На почивката Роналд Куман направи няколко корекции в тима на Нидерландия, а една от тях се оказа и с цената на три точки, когато в 56-ата минута влезлият като резерва Ваут Вегхорст се възползва от асистенция на Дъмфрис и отбеляза за крайното 2:1 в полза на своя тим.

По същото време в Атина отборът на Гърция нямаше никакви проблеми срещу аутсайдера в групата Гибралтар и го надигра с категоричното 5:0.

Димитриос Пелкас даде аванс на домакините още в 9-ата минута, а впоследствие Константинос Мавропанос и Георгиос Масурас бяха точни на два пъти за селекцията на Гус Пойет, за оформят и крайното 5:0.

Така, след днешните мачове Франция остава начело в рази група "В" с пълен актив от 15 точки, следвана от Нидерландия и Гърция с по 9, като "лалетата" имат и мач по-малко спрямо южните ни съседи. Република Ирландия е на предпоследното 4-о място с 3 точки, докато Гибралтар е на дъното без актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеттрик на Александър Митрович върна Сърбия към победите в европейските квалификации
Хеттрик на Александър Митрович върна Сърбия към победите в европейските квалификации
Дания и Словения оглавиха подреждането в група "Н" в битката за място на Евро 2024
Дания и Словения оглавиха подреждането в група "Н" в битката за място на Евро 2024