НОВИНИ

Нигерия надигра Кот д'Ивоар в турнира за Купата на африканските нации

Екваториална Гвинея се наложи над Гвинея-Бисау с 4:2

Нигерия
Снимка: Facebook: TotalEnergies Africa Cup of Nations
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:13, 18.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Нигерия победи домакина от Кот д'Ивоар с 1:0 в най-интересния мач в турнира за Купата на африканските нации до момента, игран пред повече от 60 000 зрители на стадион "Аласан Уатара" в Абиджан. Единственото попадение за успеха на "супер орлите" вкара капитанът им Уилям Трост-Еконг от дузпа в 55-ата минута. Нарушението бе отсъдено за фаул срещу звездата на нигерийците Виктор Осимен в наказателното поле, като ситуацията бе прегледана със системата за видео повторение, която асистира на съдиите.

Осимен имаше шанс да открие резултата за Нигерия още в осмата минута, но стреля над напречната греда. Веднага след това Кристиан Куаме направи голям пропуск за домакините от много удобна позиция. След половин час игра удар на Секо Фофана от Кот д'Ивоар също бе спрян от вратаря на нигерийците Стенли Нуабили.

В 73-ата минута нов шут на Фофана мина много близо до гредата на вратата на гостите. Нигерия успя да задържи аванса си и в добавеното време на мача, което бе цели 9 минути.

В другия мач от Група "А" Екваториална Гвинея се наложи над Гвинея-Бисау с 4:2. Хеттрик за успеха отбеляза Емилио Нсуе. Благодарение на този успех тимът на Екваториална Гвинея се изкачи на първо място в класирането.

Разликата между двата тима дойде през втората част, когато тимът на победителите вкара 3 гола само за 15 минути - чрез капитана си Нсуе (два пъти) и чрез Миранда. Малко преди последния съдийски сигнал Кореа направи загубата на тима си по-почетна. Първото полувреме на срещата бе завършило 1:1.

В последните мачове от групата Кот д'Ивоар ще играе срещу Екваториална Гвинея, като това ще се окаже решаващ мач за домакините за излизане от групата. Нигерия ще се изправи срещу Гвинея-Бисау в другата среща на 22 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Върховният съд в Полша отхвърли като незаконно закриването на държавни медии
Върховният съд в Полша отхвърли като незаконно закриването на държавни медии
Папа Франциск: Сексуалното удоволствие е дар от Бога
Папа Франциск: Сексуалното удоволствие е дар от Бога