НОВИНИ

Никола Илиев: Ще дам всичко от себе си, не съм се колебал за офертата на ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:22, 10.08.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Новото попълнение на ЦСКА 1948 Никола Илиев бе официално представен като играч на "червените" и застана за пръв път пред репортерите, след като по-рано днес бе обявено и пристигането му в клуба под наем от италианския гранд Интер.

Атакуващият полузащитник ще играе като преотстъпен в тима от Първа лига за един сезон, а след неговия край "армейците" могат да активират клаузата му за откупуване.

Самият Илиев пък не скри амбициите си да се развива, за да може един ден отново да заиграе в чужбина, а на първо време желанието му е да стане шампион на България.

"Благодаря за топлото посрещане от страна на клуба. Чувствам се перфектно и ще дам всичко от себе си да зарадвам феновете. Крачката от юношеския към мъжкия футбол е много важна. Ще дам всичко от себе си да се развивам и след време да изляза отново в чужбина. Амбициите на отбора са много големи, както и моите и искам да стана шампион на България", започна младият български национал.

"Предложиха ми една добра оферта, не съм се колебал, искам да се развивам и това е най-правилният вариант за мен. На терена най-добре се чувствам зад нападателя, но мога да играя на всички позиции в атака. Ще играя с номер 17, защото беше свободен, за мен номерът не играе", продължи юношата на Ботев Пловдив.

19-годишният футболист разкри малко повече за наученото по време на престоя си в Интер, споделяйки, че негов идол от настоящия състав на "нерадзурите" е Лаутаро Мартинес.

"Основното, което научих в Италия, е дисциплината. За да успееш, трябва да си дисциплиниран. Имам доста тренировки с първия отбор на Интер. Един от идолите ми там е Лаутаро Мартинес, от него гледах да попивам най-много", коментира Никола Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13% по-малко полети по вътрешни линии през юли
13% по-малко полети по вътрешни линии през юли
Електронното първенство вече функционира на всички нива в българския футбол
Електронното първенство вече функционира на всички нива в българския футбол