НОВИНИ

Никола Латифи разкри, че е получавал смъртни заплахи след Гран При на Абу Даби

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:37, 22.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
никола латифи разкри получавал смъртни заплахи гран абу даби
Снимка: Туитър
Слушай новината

Канадският пилот на Уилямс във Формула 1 Никола Латифи призна, че е получавал заплахи за живота си в дните след Гран При на Абу Даби.

Причината е инцидента му в последните обиколки на надпреварата, който доведе до излизането на колата на сигурността и на практика даде възможност на Макс Верстапен да изпревари Люис Хамилтън и да грабне първата си световна титла.

След края на надпреварата Латифи разкри, че е получил редица съобщения в социалните мрежи, като редица от тях са били в негова подкрепа, но е имало и такива, които са съдържали заплахи към него и неговите близки.

В писмото, което канадецът публикува, че останал "шокиран" от получените съобщения и осъди остро използването на социалните мрежи като средство за атака. Латифи се обяви и твърдо против проявите на омраза в интернет пространството.

Пилотът на Уилямс сподели още, че единствената група хора, на която той е почувствал длъжен да се извини, е била неговия екип и той го е сторил още след прибирането си в бокса.

Накрая Латифи благодари на всички фенове на спорта, които са го подкрепили след състезанието в Абу Даби и им пожела весело посрещане на новата година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Пирогов" започна ваксиниране на деца от 5 до 11 г. против COVID-19
В "Пирогов" започна ваксиниране на деца от 5 до 11 г. против COVID-19
Нови ковид ограничения в Европа. СЗО: Задава се нова буря на континента
Нови ковид ограничения в Европа. СЗО: Задава се нова буря на континента