НОВИНИ

Николай Хаджигенов става депутат от 25 МИР-София

николай хаджигенов става депутат мир софия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:28, 09.04.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Адвокат Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" избра да е депутат от 25 МИР-София и отстъпи мандата си в Пловдив, където водеше листата, на председателя на Единна народна партия Мария Капон, която беше втора.

Хаджигенов съобщи решението си във Фейсбук.

"Пловдив, един наистина великолепен град, обречен да бъде арена на лидерски битки по време на избори, дава свидни жертви, лишавайки се от народни представители кореняци. Пловдив, трябва да има народен представител от района! За това, този път вместо един народен представител ще има двама. Дори с един мандат, реално ще имат двама в Пловдив, защото ще остана и народния представител на пловдивчани, а двамата заедно с Мария Капон ще открием приемна в града, която ще посещавам достатъчно често. Така че, честито на пловдивчани", написа в профила си адвокатът.

От своя страна Мария Капон отговори с хаштаг #ПловдивемоятаБългария и добави:

"Когато има трудна битка - трябва да сме в нея ми каза Николай Хаджигенов през декември! Когато има лесен избор - тръгвай тихо надалеч. Благодаря на всеки за трудните дни, които предстоят! Ще бъда в парламента вместо вас и ще се боря до край! Защото Пловдив е нашата България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вики Томова излиза на 1/4 финала в Богота тази вечер
Вики Томова излиза на 1/4 финала в Богота тази вечер
БЧК подновява курсовете по първа помощ
БЧК подновява курсовете по първа помощ