НОВИНИ

Николай Костов: Футболът е игра на резултат, очаквахме да победим

николай костов футболът игра резултат очаквахме победим
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 15.07.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори пред медиите след поражението с 1:2 у дома от ЦСКА 1948 в мача между двата тима от откриващия сезон в Първа лига.

Наставникът на "сините" сподели, че неговите футболисти са действали мудно и сковано и поради тази причина не са успели да покажат това, което е било правено по време на подготовката.

"Футболът е игра на резултат. Имахме в първите минути някаква скованост, която преодоляхме. Можеше да отбележим и втори гол още през първото полувреме, защото имахме много добра ситуация. Така се разви мачът, че получихме изравнителен гол, който може би смути нашите играчи и така завърши първата част. През втората имахме надмощие над противника, но те се отбраняваха много добре. Аналогично получихме втори мач от стандартно положение", заяви Костов.

"Това, което тренирахме – не се получи, тъй като играхме малко по-мудно. Нямахме добри взаимодействия в средата на терена. Направихме много грешки, които не бяха фатални, но ни смутиха", каза още той.

Българският специалист призна още, че в Левски са очаквали победа от този двубой, а сега загубата на "Герена" може да има негативно отражение върху неговите футболисти.

"Част от играта са статичните положение, а противникът се възползва максимално от тях и спечели трите точки. Не бяхме готови за такъв резултат, за съжаление, това е футболът. Очаквахме да победим, но не си получи", сподели треньорът на Левски.

"Да загубим първия мач на "Герена", няма как да няма психологически разстройва у играчите. Не бяхме подготвени за този резултат, въпреки че ЦСКА 1948 си имат своя добър отбор, но за съжаление, така се получи", завърши Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плесен изяжда тракийските стенописи на гробницата в Александрово
Плесен изяжда тракийските стенописи на гробницата в Александрово
Димитър Ташев завърши 8-и в тройния скок на европейското по леката атлетика до 23 г.
Димитър Ташев завърши 8-и в тройния скок на европейското по леката атлетика до 23 г.