НОВИНИ

Николай Маринов и Ясен Радев също стигнаха до 1/4-финал на Европейското по бокс за младежи

николай маринов финалист боксовия турнир bdquoзлатна ръкавицаldquo сърбия
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 17.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Николай Маринов донесе още един 1/4-финал за България от Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия, съобщиха от Българската федерация по бокс. Талантът ни при 57-килограмовите постигна убедителна победа с 4:1 гласа над испанеца Хуан Морено.

По-рано днес Радослав Росенов също се класира за 1/4-финалите.

Българинът показа психическа и физическа издръжливост, като успя да нанесе своя удар в решителния трети рунд. Преди това двамата проведоха равностоен мач, но в заключителните 3 минути Маринов доминираше и заслужи крайния успех.

За място на полуфиналите в събота националът ни ще се изправи срещу италианеца Микеле Балдаси. Победителят ще си гарантира минимум бронзов медал от Европейското първенство.

Ясен Радев стана петият българин, който ще боксира на 1/4-финалите. Националът ни постигна страхотен обрат срещу французина Ибраим Букедем в категория до 54 килограма.

Младият ни талант изостана след първия рунд, като имаше проблем с намирането на дистанцията срещу по-високия съперник. Във втория и в третия обаче Радев показа характер и се хвърли в здрава битка, с което успя да убеди съдиите, че заслужава победа с 3:1 гласа. В събота националът ни ще се изправи срещу турчина Самет Гюмюш в директен мач за медал.

Така България ще има общо петима боксьори, които ще атакуват отличията в съботния ден. Освен Радев на 1/4-финали ще участват още Ергюнал Себахтин (48 кг), Николай Маринов (57 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Рами Киуан (75 кг).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Ананиев и Костадин Ангелов с реакции след проверката на МВР за детската болница
Кирил Ананиев и Костадин Ангелов с реакции след проверката на МВР за детската болница
Министър Сандов в Брюксел: Няма повишена радиация в България
Министър Сандов в Брюксел: Няма повишена радиация в България