НОВИНИ

Николай Пенчев: Радвам се, че се върнах в България

Волейболистът на ЦСКА призна, че отдавна е обмислял завръщането си в България.

Николай Пенчев ВК ЦСКА
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:40, 12.10.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият национал Николай Пенчев изрази задоволството си, че се е върнал в България и, че е облякъл фланелката на ЦСКА.

В първия си официален мач за столичани волейболистът претърпя поражение от Левски в полуфинал за Суперкупата на България.

"Не смятам, че тази загуба по някакъв начин ще ни се отрази за началото на сезона. Повечето хора знаят, че подготовката започна скоро. Би било странно отборите да са в някаква топ форма в първия турнир преди сезона, защото всички отбори се подготвят да са в най-добра форма за плейофите. Така че, днес се получи що-годе добър мач", коментира Пенчев.

32-годишният посрещач е последното попълнение на "червените".

"Със сигурност държахме добро посрещане. Но трябва да играем по-добре на блокада и в атака, има още много резерви и на сервис. Но както казах, все още се сработваме като състав, така че тепърва ще навлизаме в някаква форма и ще се опознаваме на терена. Тази Суперкупа дойде много скоро, но беше един добър мач", добави той.

През последния сезон той бе играч на турския гранд Фенербахче, а преди това дълги години игра във Франция, Украйна, Полша и Италия.

"Аз съм доволен между другото, защото съм от доста скоро в отбора. Със сигурност не се чувствам в оптимална форма, но се радвам, че останах в България. Истината е, че започнах подготовка с ЦСКА колкото да поддържам форма и да се раздвижвам, но в интерес на истината ми хареса и наистина не ми се заминаваше в чужбина заради семейството ми. Така или иначе, през последната година обмислях да се върна в България. Не очаквах да бъде точно този сезон, но така се развиха нещата, че започнах подготовка с тях, чувствам се добре и успяхме да се разберем", сподели още Николай Пенчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейското първенство по бокс в София официално започна
Европейското първенство по бокс в София официално започна