НОВИНИ

Николай-Томас Георгиев е 18-ти на сабя кадети на световното в Рияд

Утре световното първенство продължава с отборните надпревари на сабя младежи и девойки.

Николай-Томас Георгиев
Снимка: БФ Фехтовка
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Фехтовка
22:47, 19.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Николай-Томас Георгиев завърши на 18 място в турнира на сабя за кадети на световното първенство, което се провежда в Саудитска Арабия. Възпитаникът на фехтовален клуб Пловдив БГ игра много добре и заслужено влезе сред най-добрите на състезанието. На пътеките в Рияд излязоха 110 сабльори от 46 държави, а България освен от Георгиев беше представена и от Никола Господинов и Станимир Пелов.

Николай-Томас Георгиев излезе от групите с пет победи и една загуба. Във втория кръг от елиминациите той победи Кевин Ючен Жу от Украйна са 15:10. В следващия двубой, валиден за място сред най-добрите 16, сабльорът ни отстъпи след оспорвана игра пред Уладзислау Ковал от Общността на независимите държави с 14:15 и зае 18 място в крайното класиране.

Никола Господинов излезе от групите с 3 победи и 3 загуби. В първия кръг на елиминациите той победи Йерканат Коралов от Казахстан с 15:5. В следващата среща състезателят на фехтовален клуб „Младост“ отстъпи пред Даниил Скороход от Украйна с 10:15 и завърши надпреварата на 57 място.

Станимир Пелов се класира на 76-и след три победи и три загуби в групите, и загуба в първия кръг на елиминациите от Юен Чин от Китай с 10:15.

В надпреварата на сабя кадетки участваха 91 състезателки, сред които и Ралица Гаджева и Виктория Витлиемова, които се класираха съответно на 45 и 84 място. Ралица Гаджева излезе от групите с 4 победи и 2 загуби. Във втория кръг на елиминациите тя отстъпи пред Валерия Алонсо Верде от Испания със 7:15 и завърши на 45 място. Виктория Витлиемова не успя да победи нито една съперничка в групите и зае 84 място в крайното класиране.

Утре световното първенство продължава с отборните надпревари на сабя младежи и девойки. За България при младежите ще играят Виктор Филев, Николай-Томас Георгиев, Станимир Пелов и Калоян Пешев. При девойките ще се състезават Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Кристина Миланова и Емма Нейкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Използвай гласа си" - концерт за предстоящите евроизбори на 9 юни
"Използвай гласа си" - концерт за предстоящите евроизбори на 9 юни
Циципас спаси два мачбола и заслужи място на полуфиналите в Барселона
Циципас спаси два мачбола и заслужи място на полуфиналите в Барселона