НОВИНИ

Николай Вакареев пред БНТ: Антъни Иванов говори неистини по адрес на Петър Мицин

Треньорът, който бе избран за номер 1 за 2023 г. от спортните журналисти говори на живо в предаването "Арена спорт".

николай вакареев бнт антъни иванов говори неистини адрес петър мицин
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 07.01.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Чувство на радост, удовлетвореност и доволни от това, което сме постигнали. Така коментира Николай Вакареев избора му за номер 1 при треньорите за 2023 г.

"Аз съм изключително доволен от резултатите, които постигна Петър Мицин, защото това бяха резултати, които даже в моите мечти не си ги представях. Участва в три първенства, в които се представи много добре и най-вече на европейското за юноши в Белград, където завоюва три златни медала, записа световен рекорд за юноши на едната дисциплина, даже аз не очаквах, беше в много добра форма. На европейското до 23 години стана първи на 400 м. свободен стил, подготовката продължи за световното за юноши в Израел, където завоюва първо място на 400 м. свободен стил, в другите две дисциплини стана втори", коментира представянето на своя възпитаник Петър Мицин треньор номер 1 на България за 2023 г. Николай Вакареев в предаването "Арена спорт".

Вакареев даде мнението си и относно появилите се коментари след избирането му за номер 1 при треньорите.

"Някои може би се чувстват недооценени в класирането. Анкетата се провежда от журналистите, а не от треньорите. Имаше недоволни, някои не се явиха. Но аз съм на мнение, че всички състезатели, които тренират и работят, заслужават да бъдат оценени по достойнство", каза специалистът.

Той коментира и изказванията на плувеца Антъни Иванов по негов адрес, относно начина му на работа като треньор и избора му за номер 1 в анкетата на спортните журналисти.

"Страшно обидени сме от тези неща, изговориха се куп лъжи и неистини, и то в този спорт, който го направи известен. Това е много непочтено отношение към състезателите и треньорите, които го направиха Антъни Иванов известен и са го изградили, и най-вече да говори така против съотборниците си от плуването, да се опитва да омаловажи резултатите", коментира наставникът на плувеца Петър Мицин.

"Антъни Иванов говори неистини по адрес на Петър, както и това, че има фалшив световен рекорд. Показвам ви сертификат до президента на БФ по плуване за признаване на световния рекорд на Петър Мицин поставен на 9 юли 2023 година на 400 м. свободен стил. Това е сертификат, който издава световната федерация", обясни Вакареев.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелин Попов пред БНТ: Едно от най-добрите ми решения бе да дойда в Ботев Пловдив
Ивелин Попов пред БНТ: Едно от най-добрите ми решения бе да дойда в Ботев Пловдив
В какво се превърна класацията "Спортист на годината"?
В какво се превърна класацията "Спортист на годината"?