НОВИНИ

Николай Желязков: Казах на играчите, че ако спечелим рано купа, ще се борим за следващата

николай желязков казах играчите спечелим рано купа борим следващата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:36, 20.10.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков и част от неговите възпитаници присъстваха на пресконференцията по повод триумфа в турнира за Суперкупата миналата седмица и старта на новото първенство.

По време на брифинга, в който се включиха и ръководни фактори при "сините" като президентите Владимир Николов и Давид Давидов, наставникът на "сините" сподели, че основата за този успех е била положена още миналия сезон и допълни, че столичани ще се борят и за останалите две купи през сезона.

"За успеха на Суперкупата основата бе положена през миналия сезон. Ние продължаваме този проект, отборът ни е същият от миналата година, само с една промяна. За себе си знаех, че ако не вземе купа през сезона, няма да бъде удовлетворен. Така стана, че я спечелихме бързо. Казах на играчите, че ако спечелим купа рано, ще се борим за следващата. Със сигурност първенството ни е тежко и ще бъде много трудно. Миналата година бяхме изненада, никой не очакваше да играем толкова добре. Казваха: "Тийнейджърите пак са имали добър уикенд". През този сезон няма да е така и всеки ще играе на максимума срещу нас. Още днес имаме тежък мач срещу Марек в Дупница. Ще играем под напрежение, което е възможност да да вдигнем летвата, желанието, целите. Чака ни много работа и усилия, но както винаги съм казвал, няма труд, който да не се отплаща", заяви Желязков.

"Първенството ни става все по-добро. Давам пример с миналия сезон, когато до последния кръг бяха отворени местата от второ до шесто. Няма как националният отбор да върви напред без силно първенство", допълни още бившият селекционер на националния отбор.

В пресконференцията се включиха още капитанът на "сините" Владислав Иванов и младите звезди в тима Венислав Антов и Симеон Николов.

"Благодаря на целия отбор, че се преборихме за Суперкупата, съжалявам, че не бях с тях заради здравословното ми състояние. Вярвам, че това е бъдещето. Нашият отбор надгражда с всеки изминал ден. Аз очаквам възможно най-скоро да се върна на игрището. Искам това да не е последната купа, която печелим заедно", коментира либерото Владислав Иванов, който не взе участие в надпреварата за Суперкупата поради контузия.

"Постигнахме невероятен резултат, трябва да продължаваме така. Спечелих трофея за MVP, защото направих силен финал, но това се държи и на това, че всички работим усърдно. Трудно ни беше в тайбрека срещу Хебър, защото срещу себе си имахме по-опитни състезатели. Но спечелихме благодарение на хъса и желанието, това ни помогна", сподели диагоналът на Левски Венислав Антов, който е и младежки национал.

"Целта ни вече е да станем първи. Тази купа ни даде по-голямо самочувствие да продължим напред. Искаме да играем по-добре от миналия сезон. Наясно сме, че вече ни приемат за един от фаворитите. Хората не очакваха от нас подобно представяне, но вече познават възможностите ни. Ние сме заедно от много време. Спечелили сме много титли при подрастващите. Усещаме се по-добре на терена от останалите отбори", завърши разпределителят Симеон Николов, който наскоро направи дебют за мъжкия национален отбор по време на олимпийската квалификация в Китай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шотландия е залята от наводнения, бурята "Бабет" причини проливни дъждове
Шотландия е залята от наводнения, бурята "Бабет" причини проливни дъждове
Стачка блокира Италия
Стачка блокира Италия