НОВИНИ

Николай Желязков въпреки загубата от Сърбия: С такава блокада и Бразилия можем да победим

николай желязков въпреки загубата сърбия таква блокада бразилия можем победим
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 08.06.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол - Николай Желязков, коментира представянето на "лъвовете" в първия им двубой от Лигата на нациите.

В откриващия си мач от група 2 на турнира, който се провежда в Отава, Канада, "трикольорите" поведоха с гейм срещу Сърбия, но допусна обрат и загуба с 1:3 гейма (25:19, 19:25, 22:25, 20:25).

"Показахме добри неща, но за съжаление губим, защото не обработваме добре леки топки. Не се справихме с лекия сервис на сърбите. Много пъти, когато трябваше топката да се подава не от разпределителя, не организирахме добра контраатака. Върху това трябва да работим и това е разликата с другите отбори", започна Желязков.

Специалистът похвали представянето на тима ни в блокада и в атака и изрази надежда неточностите в отделните елементи от играта да се изчистят.

"В първия мач играхме прилично и в блокада, и в атака. Браво на момчетата, че се бориха до последно. Всички се включиха добре. Трябва да изчистим отделни елементи, но битката за всяка точка е основно нещо", добави той.

Желязков е убеден, че отборът ни ще бъде на по-високо ниво през следващите срещу от надпреварата.

"Когато спечелихме първия гейм срещу Сърбия, имахме 8 блокади и 68 процента успеваемост в атака. С такива показатели можем да бием и Бразилия. Играта беше много силна. Във втория обаче направихме 12 грешки и оттам идва разликата. Много пъти сбъркахме при не толкова тежък начален удар. Трябва да отиграваме топки с търпение. Като цяло 15 блокади са добър процент, но не се справихме с острите топки на сърбите. Знаем нашите слабости и е нужно да ги неутрализираме. Продължаваме да работим и съм сигурен, че в следващите мачове ще бъдем на по-високо ниво", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДКК даде бившия шеф на "Кинтекс" на прокуратурата, той с разкрития за износ на оръжие в Украйна (ОБЗОР)
ДКК даде бившия шеф на "Кинтекс" на прокуратурата, той с разкрития за износ на оръжие в Украйна (ОБЗОР)
Корнелия Нинова: За БСП избори сега означават още хаос
Корнелия Нинова: За БСП избори сега означават още хаос