НОВИНИ

Нинова: Узаконяват кражба чрез вкарването на общински проекти в бюджета

Вера Александрова
от Вера Александрова
13:11, 22.11.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
нинова асен василев надигра всички
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите, че узаконяват кражба, вкарвайки в бюджета проекти на определени общини.

"Вчера на обяд Министерството на финансите изпраща писмо до всички кметове до вечерта да си предадат проектите, които да бъдат включени в бюджета. Първо - никога не са се включвали изчерпателно изброените проекти. Включени веднъж, това означава край.

Това са проектите и всички други общини убиват, т.е. - всички хора, живеещи в общините, остават без комунални услуги, без вода, без ремонт на улиците и т.н. Поискахме да дойде Асен Василев - виждате, че го крият. Ще направим всичко възможно това да не го допуснем.

Превръщаме се в държава от оня списък. Така беше по ПВУ, сега така по бюджета - всичко решават по оня списък, а не списъка и нуждите на българските граждани.

Те използват хаоса сега да си прокарат правилния списък с правилните общини за правилните фирми. Поредната кражба от бюджета за определения списък.

Това беше предложение на ГЕРБ да се включи в бюджета изчерпателно списъка с общините, които да получат финансиране. Надминаха и Бойко Борисов, който раздаваше тези пари с решение на Министерски съвет и от прозореца на джипката.

Тези искат да си узаконят тази кражба в закона за бюджета, затова корупцията става законна и няма преборване с това чудо", заяви тя в кулоарите на парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър се подсили с младежки национал на България
Хебър се подсили с младежки национал на България
Всеки четвърти човек на планетата няма достъп до питейна вода (ГАЛЕРИЯ)
Всеки четвърти човек на планетата няма достъп до питейна вода (ГАЛЕРИЯ)