НОВИНИ

Нишикори: Тенисът се промени много, искам да се пробвам срещу Алкарас

Кей Нишикори ще направи завръщането си на корта в Маями тази вечер, където в среща от първия кръг на Мастърс 1000 турнира ще срещне австриеца Себастиан Офнер.

Станко Димов
от Станко Димов
13:52, 21.03.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
месечно отсъствие корта нишикори завърна победа
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бившият №4 в света Кей Нишикори ще направи завръщането си на корта в Маями тази вечер, където в среща от първия кръг на Мастърс 1000 турнира ще срещне австриеца Себастиан Офнер. За последно Нишикори взе участие в надпреварата през сезон 2021, когато отстъпи в третия кръг пред Стефанос Циципас. В навечерието на турнира японецът даде интервю за TennisTV, в което разкри настроението си преди дългоочакваното завръщане във Флорида.

„Изключително развълнуван съм. Измина доста време, откакто за последно играх в този турнир. Не беше никак лесно. Отне ми доста време да се възстановя от травмата в коляното, много неща се случиха. Но сега съм готов за игра. Преминах през тежък период, но той ме направи по-силен психически. Сега искам да се наслаждавам на всеки един момент на корта“, коментира Нишикори.

Азиатецът е категоричен, че все още е пределно мотивиран да играе и да се доказва.

„Никога не ми е липсвала мотивация. Искам отново да се изправя срещу най-добрите тенисисти в света. Особено срещу тези, срещу които все още не съм играл. В Топ 10 има много млади момчета. Това е нещо, което ме мотивира допълнително“.

Нишикори изрази мнение, че през последните години тенисът се е променил чувствително.

„Настъпиха много промени. Сега имаме Яник Синер, Карлос Алкарас, които удрят топката много здраво. Това е нещо, което не бяхме виждали досега. Руне също е изключително силен и играе на най-високо ниво. Това е вълнуващо“, каза японецът.

Нишикори отскоро работи с Томас Йохансон.

„Ние едва започнахме съвместна работа. Все още трябва да подобряваме много неща, но последните няколко седмици показаха, че той може да ми бъде в помощ. Все още искам да бъда агресивен на корта, но има и неща, които трябва да правя много по-добре“.

В заключение Нишикори сподели срещу кого от младите иска да се изправи на корта.

„Наистина ми доставя изключително удоволствие да ги гледам, особено Карлос (Алкарас) и Яник (Синер). Те са изключително мощни, в същото време достигат до всяка една топка. Карлос притежава невероятен усет и обича да играе тенис. Ще бъде страхотно да се изправя срещу него“, коментира Нишикори.

Японецът е финалист от турнира в Маями от сезон 2016, когато в спора за трофея отстъпи пред световния №1 Новак Джокович с 3:6, 3:6. В кариерата си до момента Нишикори има спечелени 12 титли, както и е заработил малко над 25 млн. долара от наградни фондове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След игра с камъни: Деца счупиха прозорец на градски автобус с пътници в Бургас
След игра с камъни: Деца счупиха прозорец на градски автобус с пътници в Бургас
Световният шампион по ледено плуване Цанко Цанков се готви за опит за преплуване на протока Кук в Нова Зеландия
Световният шампион по ледено плуване Цанко Цанков се готви за опит за преплуване на протока Кук в Нова Зеландия