НОВИНИ

Нищо ново: Александър Везенков гарантира нова победа на Олимпиакос в Евролигата

Българският национал демонстрира класа и срещу Армани Олимпия Милано

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:20, 15.10.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Нищо ново: Александър Везенков гарантира нова победа на Олимпиакос в Евролигата
Снимка: sport24.gr
Слушай новината

Александър Везенков и Олимпиакос подхванаха серия в Евролигата. Българинът и неговите съотборници подчиниха Армани Олимпия Милано с 89:68 в среща от третия кръг, изиграна в Двореца на мира и дружбата. Селекцията на Йоргос Барцокас изпита известни колебания, но в хода на мача даде да се разбере, че разполага с много повече офанзивна мощ и отказа баскетболистите на Еторе Месина, за да ликува за втори пореден път в турнира на богатите.

Това се оказа достатъчно срещу името на гърците да личат две победи и една загуба, а италианците са на обратния полюс.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)


Барцокас не изневери на себе си и този път, гласувайки доверие на българина, който бе селектиран в стартовата петица. От своя страна българският национал отново влезе в ролята на основен реализатор и не бе далече от дабъл-дабъл. Крилото напусна паркета с 22 точки, 7 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 24 игрови минути. При стрелабта си той бе 3/6 от средна дистанция, 3/5 отвъд дъгата и 7/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BasketNews (@basketnews)


Александър Везенков се погрижи да открадне шоуто в откриващите минути и до голяма степен офанзивният му арсенал връчи двуцифрена разлика на домакините. Гостите започнаха да влизат в час, а събуждане на Леандро Болмаро и Осман Диоп, както и солидното представяне в дефанзивен план, сътвориха пълен обрат, но Везенков нямаше спиране и почти собственоръчно осигури разлика от 6 точки на гърците в края на встъпителния период.

Шакил МакКисик последва примера на своя съотборник, а „червено-белите“ напомниха на какво са способни в дефанзивен план, за да мечтаят за нова двуцифрена преднина. Италианците зациклиха, особено в нападение, отваряйки пътя на тима от Пирея да се оттегли в съблекалнята при 39:27.

Италианците включиха на друга скорост на старта на третата част, тъй като показаха, че не са толкова уязвими чрез точния мерник зад дъгата Джампаоло Ричи. Светкавична реакция, дело на Костас Папаниколау и Везенков, върна в релси действащите бронзови медалисти в турнира на богатите, които след 30 минути игрово време си извоюваха 15-тчков актив. В заключителната четвърт гърците отново не трепнаха и свършиха работата до финалната сирена.

Шакил МакКисик също се отличи с 22 точки за "червено-белите". Костас Папаниколау го последва с 13.

Зак Лидей бе над всички за Олимпия с 16 точки и 5 борби. Осман Диоп регистрира 14 и 5 овладени под двата ринга топки, Джампаоло Ричи отбеляза 11 точки.

На 18 октомври (петък) Везенков и компания ще имат визита на Анадолу Ефес, докато ден по-рано Олимпия ще домакинства на Жалгирис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тиква с тегло 1121 килограма спечели ежегоден конкурс в Калифорния (СНИМКИ)
Тиква с тегло 1121 килограма спечели ежегоден конкурс в Калифорния (СНИМКИ)