НОВИНИ

Нормално е движението през граничен пункт "Кулата"

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 20.06.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Натоварен трафик на граничен пункт "Кулата-Промахон" и в първия почивен ден след отпадането на ограниченията за български граждани при влизане в Гърция. От рано сутринта на пункта се образува колона от автомобили, която на моменти достигаше до два-три километра.

Нормално се извършва преминаването през граничен пункт "Кулата" в момента както за тежкотоварни камиони, така и за леки автомобили. Положението е спокойно, но не такова беше то сутринта и в часовете около обяд, когато отново хиляди българи решиха да поемат към Гърция, преминавайки през граничен пункт "Кулата". Основно те се бяха отправили натам за плаж, на почивка или просто на екскурзия или разходка за един ден.

Заради интензивния трафик от рано тази сутрин от "Гранична полиция" бяха взели допълнителни мерки, като на вход и изход от страната работеха всички гишета, а обработката на документите на пътуващите в автомобилите се извършваше средно за около една минута. От днес туроператорите в Благоевград и от останалите градове от Югозападна България организират и еднодневни екскурзии за плаж на Бяло море, като в тази връзка от "Гранична полиция" са взели мерки, когато има струпване на много леки автомобили на граничния пункт, автобусите, в които пътуват плажуващите, се обработват от мобилни екипи на "Гранична полиция".

Много от сънародниците ни, които тази сутрин са влезли в Гърция, в късния следобед се прибираха обратно в родината.

И през утрешния ден се очаква движението на граничния пункт да бъде натоварено, като тогава се очаква повече автомобили да влизат в страната, отколкото да излизат. От "Пътна полиция" продължават с организацията, когато има струпване на много автомобили на граничния пункт, част от тях да се отклоняват и отбиват на магистрала "Струма", така че да няма големи задръствания.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подпомагат с 50 млн. лв. туристическия сектор
Подпомагат с 50 млн. лв. туристическия сектор
Отмениха първия чартърен полет с туристи от Рига заради многото заболели у нас
Отмениха първия чартърен полет с туристи от Рига заради многото заболели у нас