НОВИНИ

Нотингам си уреди среща с Ливърпул на четвъртфиналите във ФА Къп

нотингам уреди среща ливърпул четвъртфиналите къп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 08.03.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Нотингам за класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на футболната асоциация след домакински успех с 2:1 над Хъдърсфилд.

Домакините отбелязаха попадение в 11-ата минута чрез Сам Съридж, който засече прострелно центриране по земя отдясно на Бренан Джонсън в наказателното поле на гостите, но голът бе отменен заради засада.

Такава обаче нямаше две минути по-късно, когато Том Лийс от тима на Хъдърсфийлд се разписа с глава във вратата на Итън Хорват след центриране от ъглов удар.

Форест изравни резултата в 29-ата минута след удар на Съридж от границата на вратарското поле, който се озова в далечния ъгъл на Джамал Блекман.

"Червените" стигнаха по пълния обрат на своя "Сити Граунд" в 39-ата минута. Халфът Джеймс Гарнър центрира в наказателното поле от фаул, където Райън Йетс от непосредствена близост с глава прати кълбото за втори път в мрежата зад Блекман.

По този начин Нотингам си осигури двубой с Ливърпул на четвъртфиналите на ФА Къп, като срещата ще се проведе в неделя, 20 март, от 20 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Тафров: Не са изпълними условията за прекратяване на огъня
Стефан Тафров: Не са изпълними условията за прекратяване на огъня
Евакуират 70 българи от Кишинев с правителствения самолет
Евакуират 70 българи от Кишинев с правителствения самолет