НОВИНИ

Нова порция решителни квалификации в зона "Европа"

нова порция решителни квалификации зона европа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:16, 12.11.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старият континент притаява дъх за новите 8 вълнуващи сблъсъка, които ще се изиграят в квалификационните групите "C", "F" и "I" за Световното първенство по футбол в зона "Европа".

В група "C", където е България, отборите на Италия и Швейцария се изправят помежду си в директен сблъсък за първото място. Двата тима са с равен брой спечелени точки (14), като европейският шампион има леко предимство заради по-добрата си голова разлика.

Срещата на "Стадио Олимпико" в Рим започва в 21.45 часа българско време и ще бъде излъчена пряко по БНТ 3 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg.

Тимът, който постигне победа ще си осигури огромно предимство преди заключителните срещи в групата на 15 ноември, понеделник, когато Италия гостува на Северна Ирландия, а Швейцария приема България.

България заема третото място в таблицата с актив от 8 точки, без шанс за едно от първите места в групата, тъй като изостава на 6 пункта от "кръстоносците".

В група "F" Дания вече си осигури място на Мондиала, а Шотландия (8 изиграни мача, 17 точки) и Израел (8 м., 13 т.) спорят за второто място. Шотландците могат да си осигурят втората позиция с победа в гостуването си на Молдова или ако Израел загуби гостуването си на Австрия. Австрия, Фарьорски острови и Молдова нямат шансове да участват в Катар.

В група I Англия (8 м., 20 т.) води в класирането, пред Полша (8 м., 17 т.), Албания (8 м., 15 т.) и Унгария (8 м., 11 т.). Възпитаниците на Гарет Саутгейт могат да се класират за Световното първенство, ако победят Албания у дома, а Полша не спечели като гост на Андора. От своя страна поляците ще си осигурят поне бараж, ако вземат гостуването си на Андора. Албания трябва да спечели на "Уембли", за да запази шансове за първото място, докато надеждите на Унгария за бараж минават през победа над Сан Марино, съчетана със загуба на Полша и неуспех на Албания да спечели в Лондон.

Днешната програма за мачовете в зона "Европа":

Група "С": 21.45 ч., Италия - Швейцария, Северна Ирландия - Литва;

Група "F": 19.00 ч., Молдова - Шотландия; 21.45 ч., Австрия - Израел, Дания - Фарьорски острови;

Група "I": 21.45 ч., Андора - Полша, Англия - Албания, Унгария - Сан Марино.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средният осигурителен доход за септември е 1165,95 лева
Средният осигурителен доход за септември е 1165,95 лева
Бразилия се класира за финалите на Световното първенство в Катар
Бразилия се класира за финалите на Световното първенство в Катар