НОВИНИ

Нова порция световни квалификации днес

нова порция световни квалификации
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 11.10.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер предстоят да се изиграят 11 срещи от групи "Е","G","H" и "J" на световните квалификации в зона "Европа".

Подгласникът в група "E" Чехия гостува на последния класирането Беларус. Селекцията на Ярослав Шилхави ще направи всичко по силите си да си тръгне с трите точки от Минск, за да се доближи до лидера Белгия. Третият в групата Уелс има визита в Естония, като "драконите" ще търсят задължителна победа, ако искат да останат в битката за второто място. Чехия и Уелс към момента са с актив от 8 точки, като чехите са с по-добра голова разлика, но островитяните са с мач по-малко.

Най-интересен сблъсък в група "G" е този между втория Норвегия и четвъртия Черна гора, като разликата между двата тима е само три точки. Първенецът Нидерландия е домакин на последния в класирането Гибралтар и се надява на лесен успех на "Йохан Кройф Арена", за да остане на лидерската позиция. Третият в таблицата тим на Турция има визита на Латвия, като само успех ще го остави остави в битката за второто място.

Третият в класирането на група "H" Словения посреща подгласника Русия, като срещата е от изключителна важност и за двата тима. Победа за състава на Матиаш Кек ще го доближи на три точки до позицията, даваща право на участие на бараж, докато "Сборная"ще търси задължителен успех, за да продължи битката си с Хърватия за първото място. "Ватрените" гостуват на четвъртия Словакия и нямат право на грешка, ако искат да останат на челната позиция. Кипър пък посреща Малта в дербито на опашкарите.

Доста любопитен се очертава сблъсъкът в Скопие между Северна Македония и Германия от група "J". На 31 март западните ни съседи шокираха Бундестима с 2:1 в Дуисбург и днес се очаква отговорът на Германия на стадион "Тоше Проески". Срещата е с начален час 21.45 и ще бъде излъчена пряко по БНТ 3.

Германците са убедителен лидер в потока и се очаква да не допуснат изненада тази вечер. В другите мачове от потока ще се изправят двойките Исландия - Лихтенщайн и Румъния - Армения.

Ето и всичко двубои днес:

Група "Е":

От 21:45 часа

Беларус - Чехия

Естония - Уелс

Група "G":

От 21:45 часа

Латвия - Турция

Нидерландия - Гибралтар

Норвегия - Черна гора

Група "Н":

От 19:00 часа

Кипър - Малта

От 21:45 часа

Хърватия - Словакия

Словения - Русия

Група "J":

От 21:45 часа

Исландия - Лихтенщайн

Северна Македония - Германия

Румъния - Армения

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От екипа на Бербатов призоваха Боби Михайлов да се откаже от битката за БФС
От екипа на Бербатов призоваха Боби Михайлов да се откаже от битката за БФС
Нова специализирана акция на Пътна полиция - ще проверяват камиони и автобуси
Нова специализирана акция на Пътна полиция - ще проверяват камиони и автобуси